Home

БРИКС: Русия задмина САЩ в търговията с газ за Европа

17.06.2024 17:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Русия задмина САЩ в търговията с газ за Европа

Русия изпревари САЩ в търговията с втечнен природен газ (LNG) за Европа, като това се случи за първи път от почти две години насам.

Санкциите на Съединените щати срещу Русия не ѝ попречиха да изпревари Америка като най-голям доставчик на втечнен природен газ за Европа. Въпреки това се наблюдава актуална тенденция в източноевропейските държави, където те все още са силно зависими от руския внос, въпреки усилията на някои западни държави като Германия да намалят нуждата си от услугите на санкционираната държава.

Според информацията към май 2024 г. Русия е отговаряла за 15% от европейския пазар на втечнен природен газ, докато доставките от САЩ за Европа са намалели до 14%. Това показва, че държавата от БРИКС успява да заобиколи санкциите си и да ангажира Европа, Африка, Азия и други държави от алианса в търговски сделки.

Ръководителят на отдела за газови анализи в ICIS Том Марзец-Мансер отбеляза постоянния пазарен дял на руския втечнен природен газ въпреки геополитиката.

Той обаче предупреди, че повишеното търсене през зимата може да застраши сегашното превъзходство на Русия. От друга страна, Менсер заяви, че все още има повече възможности за производство на втечнен природен газ (LNG) в САЩ, като до края на тази година се очаква задействането на нови съоръжения.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.