Home

Байдън с нов ход, който може да промени отношението на администрацията към крипто

25.06.2024 17:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Байдън с нов ход, който може да промени отношението на администрацията към крипто

Администрацията на Байдън отново назначи Карол Хаус за специален съветник по киберсигурността и политиката за критична инфраструктура, което намеква за потенциална промяна в подхода ѝ към стратегията за криптовалутите.

Хаус изигра важна роля в оформянето на изпълнителната заповед на президента Байдън относно дигиталните активи по време на мандата си като директор на Съвета за национална сигурност по киберсигурност и сигурни дигитални иновации от април 2021 г. до юни 2022 г. Нейният принос включваше изготвянето на изпълнителната заповед от 2022 г., с която се създава регулаторна рамка за криптовалутите.

На 24 юни 2024 г. Хаус обяви завръщането си на държавна служба като специален съветник в Съвета за национална сигурност на Белия дом. Това завръщане предполага възможна промяна в позицията на администрацията на Байдън по отношение на крипто регулирането към по-активен и по-малко конфронтационен подход.

Възстановяването на Карол Хаус може да означава ключова промяна в крипто политиката на САЩ. Благодарение на нейния експертен опит и на нарастващото значение на дигиталните активи в политиката подходът на администрацията към криптовалутите може да стане по-активен и подкрепящ с наближаването на изборите.

Това развитие има особено значение с наближаването на президентските избори през 2024 г.

Криптовалутите се очертават като централен въпрос в предстоящите избори в САЩ през 2024 г. На 27 юни е насрочен дебат на президента Джо Байдън с кандидата на републиканците и бивш президент Доналд Тръмп. Въпреки че все още не е сигурно дали крипто темата ще заеме важно място, нарастващото ѝ значение в политическия дискурс е очевидно. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Боливия премахва забраната за транзакции с криптовалути

Централната банка на Боливия (BCB) обяви значителна промяна в нормативната уредба, като отмени забраната за крипто транзакции, която бе в сила от декември 2020 г. съгласно Резолюция № 144/2020 на Управителния съвет.

28.06.2024 18:00 2мин. четене

Как крипто забраната в Китай помага на икономиката на САЩ

Уан Ян, вицепрезидент на Хонконгския университет за наука и технологии, коментира последиците от политиките на Китай спрямо криптовалутите.

28.06.2024 9:00 1мин. четене

Повечето американски политици вече подкрепят крипто сектора

Двупартийната подкрепа за криптовалутите нараства в правителството на САЩ, което оказва значително влияние върху бъдещото регулиране и политика. 

27.06.2024 18:00 1мин. четене

Дания въвежда забрана за Биткойн портфейли

Датският орган за финансов надзор (DFSA) предприема стъпки за премахване на нехостваните портфейли за Биткойн (BTC) като част от актуализираните си насоки за децентрализираното финансиране (DeFi).

27.06.2024 10:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.