НАЧАЛО Регулации

Байдън налага вето на законопроект, който позволява на силно регулирани финансови фирми да държат Биткойн и крипто

01.06.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Байдън налага вето на законопроект, който позволява на силно регулирани финансови фирми да държат Биткойн и крипто

В петък президентът на САЩ Джо Байдън наложи вето на неодобрението на Конгреса на счетоводния бюлетин на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) относно криптоактивите.

Президентът на САЩ заяви, че по силата на позоваването на Закона за преглед от страна на Конгреса тази резолюция, водена от републиканците, би ограничила по неподходящ начин способността на SEC да установи подходящи предпазни мерки и да се справи с бъдещи проблеми:

SAB 121 отразява техническите възгледи на служителите на SEC относно счетоводните задължения на определени дружества, които пазят криптоактиви. Като се позовава на Закона за преглед от Конгреса, тази резолюция, водена от републиканците, ще ограничи по неподходящ начин способността на SEC да въведе подходящи предпазни мерки и да разреши бъдещи проблеми. Тази отмяна на обмислената преценка на служителите на SEC рискува да подкопае по-широките правомощия на Комисията по отношение на счетоводните практики.

Моето правителство няма да подкрепи мерки, които застрашават благосъстоянието на потребителите и инвеститорите. Необходими са подходящи предпазни мерки за защита на потребителите и инвеститорите, за да се използват потенциалните ползи и възможности на иновациите в областта на криптоактивите. Моята администрация очаква да работи с Конгреса, за да осигури всеобхватна и балансирана регулаторна рамка за дигиталните активи, въз основа на съществуващите правомощия, която ще насърчи отговорното развитие на дигиталните активи и иновациите в областта на плащанията и ще спомогне за укрепване на водещата роля на САЩ в световната финансова система.

Това се случи малко след като двупартийна коалиция от законодатели призова администрацията на Байдън да се откаже от плана си за налагане на вето върху предложението на Конгреса за отмяна на спорния Счетоводен бюлетин № 121 (SAB 121) на Комисията по ценните книжа и борсите.

SAB 121, публикуван на 31 март 2022 г., изисква от предприятията, които държат дигиталните активи на клиентите си, да ги консолидират в балансите си и да предоставят специфични данни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Европа вече е готова да въведе регулации за крипто пазарите

Европейският банков орган (EBA) завърши проекта на техническите стандарти съгласно регламента за пазарите на крипто активи (MiCA).

14.06.2024 15:30 1 мин. четене

Несигурност на крипто пазарите след изборите за Европейския парламент

В резултат на някои политически и макроикономически промени нивото на непредсказуемост на крипто пазара се повишава. По-специално, нагласите на инвеститорите бяха повлияни от резултатите от европейските парламентарни избори, като по този начин се усложни пазарният ред.

11.06.2024 10:00 3 мин. четене

Американските регулатори не искат CBDC според доклад на JPMorgan

Според JPMorgan крипто регламентите в САЩ се развиват в посока, която се противопоставя на създаването на дигитална валута на централната банка (CBDC), на участието на местните банки в криптовалутите и на несъответстващите на изискванията стабилни монети.

07.06.2024 12:40 1 мин. четене

Съд в САЩ реши, че SEC е „превишила“ правомощията си по отношение на оповестяването на таксите за хедж фондовете

Със значителен неуспех за надзора на SEC върху сектора на хедж фондовете, апелативен съд на САЩ отмени правило, с което се изисква по-голяма прозрачност по отношение на таксите и разходите на хедж фондовете и дружествата за дялово участие.

06.06.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.