Home

Биткойн губи своята доминация на крипто пазара след новината за Mt. Gox

25.06.2024 17:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн губи своята доминация на крипто пазара след новината за Mt. Gox

Биткойн (BTC) обикновено е по-малко волатилен от алткойните, но този понеделник имаше забележително изключение. 

Биткойн отбеляза по-сериозен спад от другите криптовалути, което доведе до значителен спад в пазарната му доминация. Този спад подчертава опасенията относно потенциалното въздействие на предстоящите плащания на жертвите на хакерската атака срещу Mt. Gox през 2014 г.

Пазарната доминация на BTC, или нейният дял от общата стойност на крипто пазара, спадна до 54.59% към 25 юни, като на 24 отбеляза най-големия еднодневен спад от 12 януари насам. Това предполага, че инвеститорите са изтеглили средства от Биткойн с по-бързи темпове, отколкото от други криптовалути. 

Разпродажбата според доста анализатори беше предизвикана от новината, че несъществуващата крипто борса Mt. Gox планира да разпредели 140,000 BTC на жертвите на хакерски атаки през юли. Това съобщение подхрани опасенията, че получателите ще продадат своите притежания след като ги получат, което потенциално може да доведе до спад на цените. 

Тези опасения бяха допълнително подсилени от засиления натиск за продажби от страна на миньорите и изходящите потоци от спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) от 7 юни насам.

Засилените страхове от разпродажби също така стимулираха търсенето на краткосрочни пут опции за BTC на борсата Deribit, проследявани от Amberdata. Пут-опциите осигуряват защита срещу спад в цената на актива. Седемдневните и едномесечните кол-пут наклони, които отразяват премиите, които търговците са готови да платят за асиметрични плащания в една от двете посоки в рамките на една седмица и един месец, станаха отрицателни, което показва повишено търсене на пут опции.

Въпреки тези опасения някои пазарни наблюдатели смятат, че действителният натиск върху продажбите от страна на обезщетенията от Mt. Gox може да бъде по-умерен. Tagus Capital отбеляза в пазарен коментар, че макар точната Биткойн сума, която ще бъде разпределена след потенциалните продажби на токените от Mt.Gox , да не е уточнена, тя е част от по-широк план за възстановяване, който включва 142,000 BTC, 143 000 Биткойн Кеш (BCH) и фиатна валута на обща стойност 69 милиарда японски йени ($432 милиона).

От Tagus Capital също така предположиха, че кредиторите на Mt. Gox може да предпочетат да задържат своите BTC, вместо да ги продадат веднага. Тези кредитори се смятат за дългосрочни инвеститори, които преди това са отказвали предложенията за изплащане в щатски долари и може да предпочетат да задържат активите си, за да избегнат данъци върху капиталовите печалби при продажба.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Нова анкета разкрива какво ще правят инвеститорите в Биткойн след изплащането на Mt. Gox

Въпросът, който вълнува повечето крипто инвеститори, е какво ще се случи, след като Mt. Gox разпредели потребителските компенсации – ще има ли масови разпродажби, или хората ще задържат?

18.07.2024 19:30 2мин. четене

Негатативен индикатор може да сигнализира за скок в цената на Биткойн

Компанията за ончейн данни Santiment отбеляза значителен спад в броя на криптовалутните портфейли, в които има Биткойн (BTC).

18.07.2024 15:30 1мин. четене

Биткойн: Добивна компания обмисля продажба, поради нарастващата конкуренция

Съобщава се, че компанията Cipher Mining проучва възможността за продажба след интерес от страна на потенциални купувачи, според Bloomberg.

18.07.2024 12:30 1мин. четене

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.