Home

Байдън с нов ход, който може да промени отношението на администрацията към крипто

25.06.2024 17:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Байдън с нов ход, който може да промени отношението на администрацията към крипто

Администрацията на Байдън отново назначи Карол Хаус за специален съветник по киберсигурността и политиката за критична инфраструктура, което намеква за потенциална промяна в подхода ѝ към стратегията за криптовалутите.

Хаус изигра важна роля в оформянето на изпълнителната заповед на президента Байдън относно дигиталните активи по време на мандата си като директор на Съвета за национална сигурност по киберсигурност и сигурни дигитални иновации от април 2021 г. до юни 2022 г. Нейният принос включваше изготвянето на изпълнителната заповед от 2022 г., с която се създава регулаторна рамка за криптовалутите.

На 24 юни 2024 г. Хаус обяви завръщането си на държавна служба като специален съветник в Съвета за национална сигурност на Белия дом. Това завръщане предполага възможна промяна в позицията на администрацията на Байдън по отношение на крипто регулирането към по-активен и по-малко конфронтационен подход.

Възстановяването на Карол Хаус може да означава ключова промяна в крипто политиката на САЩ. Благодарение на нейния експертен опит и на нарастващото значение на дигиталните активи в политиката подходът на администрацията към криптовалутите може да стане по-активен и подкрепящ с наближаването на изборите.

Това развитие има особено значение с наближаването на президентските избори през 2024 г.

Криптовалутите се очертават като централен въпрос в предстоящите избори в САЩ през 2024 г. На 27 юни е насрочен дебат на президента Джо Байдън с кандидата на републиканците и бивш президент Доналд Тръмп. Въпреки че все още не е сигурно дали крипто темата ще заеме важно място, нарастващото ѝ значение в политическия дискурс е очевидно. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Хонконг издаде предупреждение за нелицензирани крипто борси

Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) издаде предупреждения срещу седем платформи за търговия с криптовалути за незаконна дейност без подходящи лицензи в региона.

16.07.2024 7:30 1мин. четене

Преразглежда ли Китай Биткойн забраната си?

На фона на неотдавнашните дискусии в социалните медии, които предполагат потенциален обрат, позицията на Китай по отношение на Биткойн остава спорна тема в криптовалутната общност.

16.07.2024 6:30 2мин. четене

Очаква ли ни подобрено взаимодействие между банките и крипто сектора?

Финансовите институции в САЩ може скоро да изпитат засилено взаимодействие с компаниите за дигитални активи съгласно ръководството, предложено от Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC).

14.07.2024 19:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.