Home

Повечето американски политици вече подкрепят крипто сектора

27.06.2024 18:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето американски политици вече подкрепят крипто сектора

Двупартийната подкрепа за криптовалутите нараства в правителството на САЩ, което оказва значително влияние върху бъдещото регулиране и политика. 

Понастоящем 310 политици твърдо подкрепят крипто индустрията, докато само 41 са против нея. С теоретичното мнозинство от две трети на републиканците в двете камари на парламента, прокрипто законодателството потенциално може да бъде прието.

Камарата на представителите показва по-силна подкрепа спрямо крипто сектора, със значителна двупартийна подкрепа, което я прави по-благоприятна за приемане на законодателство, подкрепящо крипто. 

Очевидно е и нарастващото признаване на потенциала на крипто технологията за иновации и поддържане на конкурентоспособността на САЩ. Въпреки това опасенията относно защитата на потребителите, икономическата стабилност и регулаторния надзор продължават да оказват влияние върху дебата. Неотдавнашни законодателни действия, като Закона за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT21), демонстрират нарастваща инерция зад прокрипто политиките.

Този законопроект, който има за цел да създаде регулаторна рамка за дигиталните активи, получи двупартийна подкрепа в Камарата на представителите.

С наближаването на изборите през 2024 г. се очаква криптовалутите да се превърнат в ключова тема в политическите кампании, като влиянието на индустрията се изразява в създаването на фокусирани върху криптовалутите комитети за политическо действие и техните значителни усилия за набиране на средства. 

Постигането на всеобхватна крипто регулация ще изисква преодоляване на партийното разделение в Сената и същевременно използване на двупартийната подкрепа в Камарата на представителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Банката на Русия призова за задълбочено разглеждане на регулациите за стабилните монети

Банката на Русия очерта предпоставките за регулиране на стабилните монети за руските физически и юридически лица.

12.07.2024 7:30 1мин. четене

Дебатът за крипто регулирането се засилва на фона на ветото върху законопроекта SAB 121

На фона на неотдавнашните сътресения на крипто пазара в центъра на вниманието е законопроектът SAB 121 – инициатива на SEC, насочена към повишаване на прозрачността и регулаторния надзор в крипто сектора.

12.07.2024 7:00 2мин. четене

Джером Пауъл се застъпва за законодателство за стабилните монети до края на годината

По време на изслушване пред Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите председателят на Федералния резерв Джером Пауъл изрази силна подкрепа за приемането на законодателство за стабилните монети преди края на 2024 г.

11.07.2024 7:00 1мин. четене

Биткойн и Етериум са дигитални стоки, а не ценни книжа според американски съд

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) на САЩ Ростин Бенам заяви, че 70-80% от токените на пазара на криптовалути не се считат за ценни книжа.

10.07.2024 18:38 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.