НАЧАЛО Регулации

11 крипто борси на прага да получат лиценз да оперират в Хонконг

05.06.2024 21:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
11 крипто борси на прага да получат лиценз да оперират в Хонконг

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг обяви, че близо дузина крипто борси са близо до получаване на одобрение за лицензите си за търговия.

Към 1 юни на уебсайта на SFC 11 кандидати, включително базираната в Сингапур Crypto.com и базираната в Хонконг Bullish, са посочени като „считани за лицензирани“, според доклад на Bloomberg.

Миналата година Хонконг въведе нови правила за борсите за дигитални активи, като определи краен срок до 1 юни за борсите да получат лиценз на платформа за търговия с виртуални активи. Понастоящем уебсайтът на SFC сочи, че в специалния административен район (SAR) има две напълно лицензирани крипто борси: HashKey Exchange и OSL Group.

Bloomberg също така отбеляза, че само лицензирани платформи ще могат да работят в Хонконг. SFC ще издаде действителни разрешения на платформите за търговия с дигитални активи, които последователно демонстрират съответствие с разпоредбите.

Миналия месец крипто борсата OKX обяви, че е оттеглила заявлението си за лиценз на платформата за търговия с виртуални активи и ще прекрати дейността си в SAR.

В края на февруари HTX, крипто борса, свързана с основателя на Tron (TRX) Джъстин Сън и известна преди това като Huobi, обяви, че е оттеглила заявлението си за лиценз за платформа за търговия с дигитални активи в Хонконг. HTX подаде повторно заявление, преди отново да го оттегли. Друга крипто борса, която оттегли заявлението си за лиценз за платформа за търговия с виртуални активи в Хонконг, е Bybit.

Binance, Coinbase Global и Kraken не са подали заявления за лиценз.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на OpenAI предполагаемо коментира потенциални промени в компанията

В петък The Information сподели за разговор на Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, в който е информирал някои акционери за това как компанията му може да обмисли промяна на структурата.

15.06.2024 20:00 1 мин. четене

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му “Free Speech Systems”, без да поиска нейната ликвидация.

15.06.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase обяви подкрепата си за нова, базирана на Етериум криптовалута

Coinbase подкрепи ролева игра на тема пирати, създадена с помощта на блокчейн технологията, с издаден собствен токен.

15.06.2024 18:30 1 мин. четене

Топ 3 най-големи риска за глобалния икономически растеж

Според последна информация се очаква световната икономика да се стабилизира, но все още има предизвикателства пред нея.

15.06.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.