Home

Дания въвежда забрана за Биткойн портфейли

27.06.2024 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дания въвежда забрана за Биткойн портфейли

Датският орган за финансов надзор (DFSA) предприема стъпки за премахване на нехостваните портфейли за Биткойн (BTC) като част от актуализираните си насоки за децентрализираното финансиране (DeFi).

Новата позиция на DFSA изисква всички доставчици на крипто услуги, включително разработчиците на интерфейси и мобилни приложения, да работят при строги регулации. Това е в съответствие с предстоящите регулации за пазара на криптоактиви (MiCA), които скоро ще бъдат частично приложени в целия Европейски съюз.

С тези промени крипто борсите и платформите за търговия вече няма да могат да предлагат Биткойн портфейли, DEX интерфейси или други услуги, свързани с крипто, на датските потребители, освен ако не получат регулаторно одобрение в Дания.

Наскоро Европейският банков орган (ЕБО) финализира техническите стандарти в рамките на MiCA, като гарантира, че фирмите в ЕС отговарят на строги финансови изисквания. Те включват корекции на собствените средства, провизии за ликвидност и строги планове за възстановяване на крипто емитенти, със значителни последици за стабилните монети, обвързани с щатския долар.

Някои пазарни анализатори твърдят, че тези нови регулации са прекалено рестриктивни. Микко Охтамаа, който съобщи за въпросната забрана в Дания, предположи, че правилата на MiCA може да целят постепенното премахване на дигиталните активи – мнение, повторено от председателя на SEC Гари Генслер. Охтамаа смята, че тези правила могат ефективно да забранят криптовалутите чрез налагане на прекомерен контрол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

ЕС актуализира правилата за класификация на криптовалутите в рамките на MiCA

Европейският съюз обяви нови правила за класифициране на дигиталните активи и криптовалутите съгласно Регламента за пазарите на крипто активите (MiCA).

19.07.2024 21:30 1мин. четене

Аржентина въвежда нов закон за регулиране на крипто пазара

Аржентина се насочва към регулиране на бързо разрастващия се сектор на криптовалутите с нов закон, чиято цел е да се справи с прането на пари и други рискове.

19.07.2024 11:00 1мин. четене

Гърция планира да въведе данъчна рамка за криптовалутите – ето кога

Гръцкото правителство се готви да въведе данъчна рамка за криптовалутите и дигиталните активи, които понастоящем не са официално признати.

18.07.2024 23:00 1мин. четене

Банката за международни разплащания затяга правилата за стабилните монети

Банката за международни разплащания (BIS) въведе нови правила, които могат да окажат значително въздействие върху стабилни монети като USDT на Tether и USDC на Circle, които работят с публични блокчейн вериги.

18.07.2024 13:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.