Home

Още един американски щат отмени лиценза на Binance.US

21.06.2024 6:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един американски щат отмени лиценза на Binance.US

Binance.US, американският клон на крипто борсата Binance, в момента е изправен пред интензивен регулаторен контрол, който може да застраши позициите му на пазарa в САЩ.

Увеличаващите се случаи на отнемане на лицензи и оперативни ограничения в множество щати предполагат предизвикателно бъдеще за борсата.

Основният проблем се крие в лицензите за парични преводи, които са от съществено значение за законното функциониране на борсите. Министерството на финансовите институции на Северна Дакота (DFI) наскоро сезира Binance.US за неспазване на местните разпоредби и законите за паричните преводи.

Лиза Крузе, комисар на DFI, подчерта значението на защитата на обществения интерес. “Oтветникът не продължава да отговаря на изискванията за квалификация или да удовлетворява изискванията, които могат да се прилагат към кандидат за лиценз за пренос на пари“, заяви Крузе.

Регулаторните предизвикателства в САЩ отразяват глобалните проблеми пред Binance. Съобщенията за регулаторни спорове с нигерийското правителство, довели до задържането на изпълнителен директор, вероятно засилват загрижеността на американските регулаторни органи, което усложнява положението на Binance.US.

Тъй като се въвеждат по-строги правила, за Binance.US става трудно да запази позицията си. Борсата е ограничена в над 10 щата. На Binance.US е даден срок до 17 юли 2024 г. да се защити срещу решението на Северна Дакота, но не е ясно какъв ще бъде резултатът. Aко постави сигурността на потребителите на първо място и спазва законите на САЩ, Binance може да си върне част от изгубените позиции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

ЕС актуализира правилата за класификация на криптовалутите в рамките на MiCA

Европейският съюз обяви нови правила за класифициране на дигиталните активи и криптовалутите съгласно Регламента за пазарите на крипто активите (MiCA).

19.07.2024 21:30 1мин. четене

Основателят на Bitzlato е освободен след изтърпяно наказание за крипто престъпления

Основателят на закритата крипто борса Bitzlato е освободен след излежаване на 18-месечен затвор.

19.07.2024 20:00 1мин. четене

Ето кой може да стои зад последната хакерска атака на WazirX

Индийската крипто борса WazirX съобщи за значителен пробив в сигурността и обяви, че в момента разследва инцидента, който е довел до временно спиране на тегленията на индийски рупии (INR) и криптовалути.

19.07.2024 12:30 1мин. четене

Аржентина въвежда нов закон за регулиране на крипто пазара

Аржентина се насочва към регулиране на бързо разрастващия се сектор на криптовалутите с нов закон, чиято цел е да се справи с прането на пари и други рискове.

19.07.2024 11:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.