Home

Как крипто забраната в Китай помага на икономиката на САЩ

28.06.2024 9:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как крипто забраната в Китай помага на икономиката на САЩ

Уан Ян, вицепрезидент на Хонконгския университет за наука и технологии, коментира последиците от политиките на Китай спрямо криптовалутите.

Той подчерта, че Хонконг не трябва да спира компаниите, занимаващи се с криптовалути, които не извършват транзакции с местни граждани, тъй като тези компании биха могли да подкрепят екосистемата на виртуалните активи в Хонконг.

Ян разкритикува забраната на Китай за добив на криптовалути, като посочи, че това решение е позволило на САЩ да получат значителна възможност за данъчни приходи, оценявани на $4 милиарда.

Той предложи вместо категорична забрана Китай да обмисли възможността да позволи на държавните предприятия да участват в добива или да инвестират в майнинг операции, за да се осигури по-добър контрол на риска, като същевременно се защитят икономическите интереси.

Янг също така призова Китай да преразгледа позицията си по отношение на дигиталните активи, като предложи приемането на тези активи да се съгласува с инициативата “Пояс и път” и да улесни токенизацията на активите от реалния свят (Real-World Assets – RWA).

Той призна, че понастоящем криптовалутите се възприемат като неконтролируеми, но предположи, че стратегическото развитие на Китай може да наложи промяна в политиката. Той също така намекна, че евентуалното завръщане на Доналд Тръмп на власт може да наложи Китай бързо да преразгледа политиките си за дигиталните активи.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Аржентина въвежда нов закон за регулиране на крипто пазара

Аржентина се насочва към регулиране на бързо разрастващия се сектор на криптовалутите с нов закон, чиято цел е да се справи с прането на пари и други рискове.

19.07.2024 11:00 1мин. четене

Гърция планира да въведе данъчна рамка за криптовалутите – ето кога

Гръцкото правителство се готви да въведе данъчна рамка за криптовалутите и дигиталните активи, които понастоящем не са официално признати.

18.07.2024 23:00 1мин. четене

Банката за международни разплащания затяга правилата за стабилните монети

Банката за международни разплащания (BIS) въведе нови правила, които могат да окажат значително въздействие върху стабилни монети като USDT на Tether и USDC на Circle, които работят с публични блокчейн вериги.

18.07.2024 13:30 2мин. четене

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.