Home

Индия глоби крипто борсата Binance с $2.25 милиона

20.06.2024 16:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индия глоби крипто борсата Binance с $2.25 милиона

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) наложи глоба на крипто борсата Binance в размер на 188.2 млн. рупии ($2.25 милиона) за предоставяне на услуги на индийски клиенти, без да са спазени разпоредбите на страната за борба с прането на пари (AML).

На 19 юни агенцията обяви, че санкцията се отнася за множество нарушения на Закона за предотвратяване на прането на пари (PMLA) от 2002 г.

Предистория на случая

В качеството си на доставчик на услуги за дигитални активи Binance се квалифицира като отчетна единица (ОЕ) съгласно раздел 2 от PMLA. Този статут задължава борсата да поддържа и докладва данни за транзакциите и да прилага строги мерки за борба с прането на пари.

Разследване на FIU обаче разкри, че Binance не е изпълнила тези задължения при обслужването на индийски клиенти. Вследствие на това регулаторите издадоха наказателни известия към Binance и няколко други офшорни крипто борси, като им забраниха да оперират в страната през януари 2024 г.

През май Binance и KuCoin станаха първите крипто офшорни структури, които получиха условно одобрение от FIU, под предтекст, че ще платят санкция след изслушване.

Нарушения и регулаторни действия

Съобщението на FIU потвърди, че обвиненията срещу Binance са основателни въз основа на писмените и устните изявления на директора. Борсата бе цитирана за множество нарушения, включително за това, че не е поддържала и не е докладвала данни за транзакциите, не е предоставяла необходимата информация на органите и не е съхранявала документите съгласно изискванията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

SEC позволява на банките да заобикалят крипто отчета

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) откри възможност за банките и брокерските къщи да избягват да отчитат в балансите си притежаваните от клиентите им криптовалути, при условие че смекчат свързаните с тях рискове.

12.07.2024 21:00 2мин. четене

Пробив в уебсайта на Compound Finance предизвика опасения за сигурността

Compound Labs издаде спешно предупреждение, в което потвърждава, че уебсайтът им може да е бил компрометиран.

12.07.2024 8:00 1мин. четене

Банката на Русия призова за задълбочено разглеждане на регулациите за стабилните монети

Банката на Русия очерта предпоставките за регулиране на стабилните монети за руските физически и юридически лица.

12.07.2024 7:30 1мин. четене

Дебатът за крипто регулирането се засилва на фона на ветото върху законопроекта SAB 121

На фона на неотдавнашните сътресения на крипто пазара в центъра на вниманието е законопроектът SAB 121 – инициатива на SEC, насочена към повишаване на прозрачността и регулаторния надзор в крипто сектора.

12.07.2024 7:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.