Home

Nvidia продължава със загубите – AI токените са на печалба

25.06.2024 13:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nvidia продължава със загубите – AI токените са на печалба

Свързаните с технологията на изкуствения интелект (AI) криптовалути отбелязаха значим ръст през изминалата седмица, докато акциите на Nvidia загубиха над $400 милиона пазарна капитализация. 

Към 25 юни Fetch.AI (FET), Render (RNDR) и SingularityNET (AGIX) показват печалби от съответно с 40%, 7% и 37% за последните 7 дни. Този ръст се случи дори когато по-широкият крипто пазар беше изправен пред спад, като през изминалата седмица Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) изгубиха съответно 7% и 2.5% от стойностите си.

Спадът при Nvidia съвпадна с опасенията относно значителни продажби на акции от страна на нейния президент Дженсън Хуанг и други ръководители. Данните на Google Finance показват, че цената на акциите на Nvidia е спаднала с 6.68% през последните пет търговски дни.

От 13 юни насам Хуанг е продал акции на Nvidia на стойност $79.38 милиона, както е отбелязано в подадената на 21 юни информация до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC). Тази дейност привлече вниманието на фирмите за търговски проучвания.

Ръководителите на Nvidia продават акциите си с безпрецедентни темпове“, споменаха от Global Markets Investor в публикация на X от 23 юни. Друга изследователска фирма посочи, че общата стойност на акциите, продадени от ръководителите на Nvidia през тази година, наближава границата от един милиард долара.

От Barchart пък добавиха, че вътрешни лица на Nvidia са осребрили над $796 милиона тази година.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

Ето какво трябва да знаете за спот Етериум ETF-ите

От вторник, 23 юли, ще могат да се търгуват нови спот ETF-и за Етериум, които ще позволят на инвеститорите да купуват криптовалутата под формата на акции.

18.07.2024 20:30 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.