НАЧАЛО Алткойни

Топ 5 алткойна, които да следите тази седмица

05.12.2022 1:02 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 5 алткойна, които да следите тази седмица

Криптовалутите продължават да са в период на консолидация, което е тона на криптопазара в момента, но мнозина следят за по-убедителни възможности. 

В момента преобладават мечите настроения след срива на криптоборсата FTX. В същото време инвеститорите търсят дъно, което би могло да предостави възможност. 

Тъй като стойността на повечето активи остава потисната, няколко алткойна се открояват и стават обект на повишен интерес. Инвеститорите са привлечени от алткойните главно поради техния потенциал за възход и обещаващи случаи на използване. 

По-долу са представени няколко силни проекта, които може да следите през седмицата, започваща на 5 декември.

Chainlink (LINK)

Chainlink (LINK) – доставчикът на блокчейн оракули, регистрира повишен интерес през последните седмици, главно благодарение на дейностите за развитие на проекта. 

Например, Chainlink се подготвя да стартира стейкинг в мрежата на Етериум, тъй като блокчейнът очаква да създаде дългосрочна устойчива икономическа програма.

Стейкингът на Chainlink е начин за печелене на награди чрез притежание на LINK токени и осигуряване на ликвидност в мрежата на проекта. Чрез стейкинг потребителите могат да печелят пасивен доход под формата на LINK. Освен това стейкърите могат да помогнат за поддържането на сигурността и надеждността на мрежата като същевременно осигуряват оперативна съвместимост между блокчейн мрежите.

В тази насока експертът по криптотърговия Майкъл Ван де Поуп призна, че LINK показва устойчива сила, което не се е случвало от почти две години. 

Към момента на публикуване на статията, LINK се търгуваше около $7.36 със седмичен ръст от около 3.5%. Според Поуп, LINK е във фаза на акумулация, въпреки срива на FTX и произтичащото от него въздействие върху пазара. Като цяло той заяви, че токенът търси пробив. Някои дори смятат, че цената на алткойна може да скочи, поради повишеното търсене на сигурни и прозрачни алтернативи покрай срива на управляваната от Сам Банкман-Фрийд крипто борса.

Техническите показатели в дневен план за алткойна, споделени от Tradingview, сигнализират “покупка” с резултат от 13. Пълзящите средни са с обобщение “силна покупка” при 12,  а осцилаторите са неутрални с резултат 9.


link

Fantom (FTM)  

Fantom (FTM) е мащабируема блокчейн платформа за децентрализирани финанси (DeFi) и корпоративни приложения. 

Потенциалът на платформата на криптопазара предизвика интерес към FTM най-вече от страна на потребителите. Например, неотдавнашните печалби на актива дойдоха след като се появиха доклади, че Фондация Fantom, която стои зад проекта, може да реализира стабилни печалби, независимо дали продава FTM токени. 

Въз основа на силните финансови резултати на фондацията, пазарът реагира положително, като алткойнът да регистрира седмични печалби от почти 30%. Към момента на писане на статията активът се търгува около $0.23.

Бичите настроения около Fantom се отразяват и в техническите показатели с обощение на дневните индикатори сочещо към “покупка” на 12. Пълзящите средни са предимно бичи, като 10 дават сигнал за “покупка”, докато осцилаторите са неутрални.


ftm

The Open Network (TON)

The Open Network (TON) е децентрализиран блокчейн от първи слой на приложението за съобщения Telegram. 

Ръководеният от общността проект демонстрира сила през предходните седмици като достигна ключови нива на подкрепа. Редица положителни новини около мрежата действат в полза на токена. 

Например, в края на октомври TON беше регистриран на KuCoin, една от водещите световни борси за криптовалути. В същото време, с плана на Telegram да изгради криптопортфейл и борса, TON вероятно ще стане още по-полезен. При сегашното положение обаче, Telegram все още не са изяснили дали двата продукта ще бъдат разработени в мрежата на TON. 

Към момента на писане на статията TON се търгуваше на ниво от $1.82.

Обобщението на техническите показатели на TON клонят към “покупка” (15), а пълзящите средни са за “силна покупка” с 13 сигнала. Осцилаторите са неутрални.


ton


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво да очакваме в идните месеци?


Thorchain (RUNE)

Thorchain (RUNE) е децентрализиран криптопроект, който се фокусира върху предоставянето на евтина и сигурна размяна на активи между различните вериги. 

Той използва децентрализиран мост за сигурно прехвърляне на активи от един блокчейн в друг, което позволява на потребителите да се възползват от предимствата на множество вериги, без да се притесняват от сложността на оперативната съвместимост. Проектът също така предоставя система за стейкинг, чрез която потребителите могат сигурно да печелят награди за подпомагане на неговото развитие.

Към момента на писане на статията, криптовалутата се търгува около $1.38.

При RUNE обобщението дава оценка “покупка” с 12 сигнала, докато осцилаторите и пълзящите средни също дават сигнал за “покупка” със съответно 3 и 9 сигнала.


rune

Quant (QNT)

Базираният на оперативна съвместимост криптопроект Quant (QNT) набира скорост през последните седмици, като изглежда не е засегнат от спада на пазара. Траекторията на актива обаче беше прекъсната след срива на FTX. 

Забележително е, че неотдавнашните печалби на QNT бяха подтикнати главно от оживената общност, като данните на фирмата за блокчейн анализ Lunar Crash сочат, че към 14 октомври шестмесечните социални ангажименти на QNT са скочили с над 130%. 

В дългосрочен план общността на QNT залага на случаите на използване на актива като мрежа за оперативна съвместимост и работата ѝ с дигиталните валути на централните банки (CBDC) като потенциални двигатели за възход. 

Към момента на писане на статията Quant се търгува около $127. 

Tехнически Quant изглежда добре, макар обобщението да е “неутрално” с 11 сигнала за покупка. Пълзящите средни дават отчет за “покупка” с 9 сигнала. Осцилаторите остават неутрални.


qnt

Заключение

В заключение, способността на алткойните да поддържат възходящия импулс ще зависи от това как ще се търгува пазара като цяло, който се ръководи от Биткойн (BTC). В същото време приносът на съответните общности е от изключително значение за перспективите на тези алткойни, като се има предвид, че мнозинството от тях имат впечатляващи възможности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Coinbase добавя фючърсна търговия с меме криптовалутата Dogwifhat (WIF)

Според последните актуализации платформата за фючърси на Coinbase International е готова да въведе алткойна WIF.

19.04.2024 8:00 1 мин. четене

Неактивен инвеститор изненадващо разпродаде милиони в Етериум

В резултат на значителна промяна в екосистемата на Етериум участник от ранните етапи на първоначалното предлагане на монети (ICO) наскоро извърши значителна продажба, привличайки вниманието на цялата криптовалутна общност.

18.04.2024 20:00 1 мин. четене

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.