Quant

Quant QNT

Ранк 69
Ранк 69
Quant цена в USD:

$104.568

Пазарна капитализация
$1,262,419,625.261
12,072,738 QNT
24ч Обем
$22,167,296
211,990QNT
Крипто в циркулация
12,072,738 QNT
Макс : 14881364

Какво е Quant

Quant Network е софтуер, който цели да свързва различни DLT мрежи и дава възможност на организации и правителства да свързват техните продукти с различни блокчейни и позволяват прехвърлянето на данни.

Гилбърт Вердиан е главен изпълнителен директор на Quant Network, а Жан-Пол де Йонг и Колин Патерсън са другите ключови фигури в проекта в ролите си на главен архитект и главен технологичен директор съответно.

През април 2018 г. бе проведено ICO, което успя да събере $11 милиона.

Как работи Quant?

Overledger DLT Gateway е основополагащият елемент на мрежата на Quant.

Overledger сам по себе си не е блокчейн, а портал за приложно-програмни интерфейси (API), който свързва блокчейн мрежите. Overledger позволява на организациите ефективно да споделят информация с други мрежи.

Разработчиците могат да използват операционната система Overledger, за да стартират децентрализирани приложения, използващи множество блокчейни (mDApps). Стартирането на mDApp позволява на разработчиците да създават приложения, които са съвместими с вече съществуващи, силно приети блокчейни.

Токените QNT се използват за заплащане на лицензионните такси, необходими за достъп до Overledger. QNT се използва за заплащането на абсолютно всички такси в рамките на екосистемата. Също така, за да може да се създаде или използва mDApp той трябва да разполага с QNT токени.

Разработчиците могат да стартират свои собствени блокчейн токени, използвайки стандарта на Quant Network за токени QRC-20, който подобен на Етериум стандарта ERC-20.

Каква е целта на Quant?

Докато работи в сектора на здравеопазването Гилбърт Вердиан му хрумва идеята за създаването на Overledger/Quant, когато той установява ключовата роля на оперативната съвместимост за осигуряване на покритие за пациенти, регистрирани в различни мрежи и включени в множество набори от данни.

Ръководеният от Вердиан екип се заема с разрешаването на редица проблеми, за да осъществи бъдеща концепция, наречена “Интернет на доверието”.

Предполага се, че Overledger предоставя на всяка мрежа, използвана за определена цел, портал към всички други блокчейн докато се поддържане комуникацията между всяко приложение в рамките на екосистемата с желания блокчейн.

Overledger се надява да подпомогне разработването на индивидуални решения за конкретни сектори, като архитектурата му служи като пряк път към намаляване на високите разходи за това и премахване на изискването за притежаване на сложна инфраструктура, обхващаща множество вериги.

Как работи Overledger?

Aрхитектурата, която позволява поддръжката на оперативна съвместимост и създава предпоставки за мащабиране, всъщност е вдъхновена от моделите TCP/IP, използвани при комуникационните мрежи.

Разработчиците решиха, че най-добрата структура за организирането на отделните задачи в мрежата бе да се раздели на различни слоеве:

Слой за транзакции: В този слой се съхраняват данните за транзакциите – всички операции, които са необходими за постигане на консенсус в няколко блокчейна. И все пак обхватът на транзакциите, извършени в конкретен блокчейн, не могат да бъдат валидни и в други счетоводни книги. Ето защо този слой е съставен както от разнообразни, така и от изолирани счетоводни книги.

Слой за обмен на съобщения: Този слой се занимава с цялата информация, извлечена от водещите счетоводни книги, която се счита за релевантна. Това са данни за смарт договори, метаданни и данни за транзакции.

Слой за филтриране и подреждане: Този слой също обработва съобщения, особено тези, които са извлечени и съставени от информацията за транзакциите. Съобщенията, към които се препраща в транзакцията чрез хеш, който се обменя извън веригата, се подлагат на подреждане и филтриране. Също така, този слой има за задача да установява връзки между съобщенията, произхождащи от слоя за обмен на съобщения. Този слой също така валидира съобщенията извън веригата за метаданните. Механизмът за валидиране проверява изискванията на приложението, които могат да бъдат дефинирани върху данните за трансакциите.

Слой на приложението: Съобщенията, които се считат за валидни въз основа на това, че имат необходимия формат и подписи, могат да актуализират състоянието на съответното приложение. Различните приложения могат да споделят идентични съобщения или да правят препратки към съобщения, свързани с други приложения.

Quant App Store

Quant Network успя да демонстрира способността си да чете и следи транзакции в множество счетоводни книги, които първоначално включваха Биткойн, Етериум и Ripple, с обещанието да се добави поддръжка за повече от тях в процеса на развитие. По подобен начин същата архитектура, която поддържа MApps, би трябвало да позволи на екипа на Quant да започне работа по Quant App Store, като един от няколкото източника на приходи в рамките на нейната екосистема.

Въпросният App Store цели да предоставя следната функционалност:

  • Разработчиците могат да създават и пускат MApps.
  • Приложенията могат да разполагат с нулеви такси за използване и транзакции. Другите възможности включват еднократни такси за транзакция или използване на приложението, както и опционален модел на месечен абонамент.

При всички случаи от клиентите, които искат да я използват, ще се изисква да притежават предварително определен брой токени QNT, за да получат достъп до платформата.

Quant SAAS

В допълнение към App Store Quant също така планира да пусне свой собствен софтуер като услуга (SaaS) за корпоративни и междинни приложения. Те ще включват решения, съобразени с нуждите на отделните сектори въз основа на изискванията на различните индустрии.

Как да купя QNT?

1. Изберете крипто борса

Съществуват множество борси за криптовалути и обмени, които варират от лесни за използване системи до сложни информационни табла за напреднали търговци.

Тъй като QNT е толкова популярен, на повечето борси за криптовалути ще можете да закупите токена, но е препоръчително да се придържате към няколко от по-популярните борси като Binance, Kraken, Coinbase и др. Различните платформи се предлагат с различни такси, мерки за сигурност и могат да включват други функции, така че е добре да направите проучване, преди да се регистрирате.

2. Създайте акаунт и го потвърдете

Започнете с регистрация на профила, която е напълно безплатна на гореспоменатите платформи. За допълнителна сигурност се активира и 2FA – двуфакторна автентификация. По този начин, вие с вашето устройство сте единствените, които може да дадете достъп до акаунта.

След това се преминава през KYC процес, който представлява предоставяне на лична информация – данни от лична карта / паспорт / шофьорска книжка, доказателство за адрес (напр. банково извлечение или сметка за комунални услуги).

След приключването на тези стъпки, вие сте готови да купувате, продавате и търгувате Quant Network (QNT), както и да се възползвате от различни услуги като стейкинг.

3. Захранете сметката си

След като акаунтът ви е регистриран и потвърден е нужно да вкарате средства в сметката, за да можете да започнете да се възползвате от услугите покупка и търговия на платформата.

Основните варианти за депозит са:

  • Кредитна/дебитна карта
  • Банков депозит
  • Peer-to-peer (P2P)

Къде да купя QNT?

Binance – РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА!

На Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, депозитите са абсолютно безплатни.

Таксите за теглене от платформата са както следва:

Ако сте се насочили към директно захранване на сметката, в зависимост коя фиатна валута използвате, таксите за депозит са: