НАЧАЛО Други

Портфолиото на Майкъл Бъри – какво мислят ChatGPT и Google Bard

септември 16, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Портфолиото на Майкъл Бъри – какво мислят ChatGPT и Google Bard

Тъй като изкуственият интелект (AI) се радва на нов интерес с пускането на два големи инструмента - ChatGPT и Google Bard - и двата показаха своите случаи на използване в различни аспекти, включително анализ на портфейла на известния инвеститор Майкъл Бъри.

Анализирайки горепосочения портфейл, инструментът за изкуствен интелект на Google, Google Bard, отбеляза че всички изброени активи се намират на фондовите борси NASDAQ или NYSE и че всички те са регистрирани в Съединените щати, но също така, че всички те са от различни отрасли. Освен това Bard уточни, че портфейлът на Бъри е “силно концентриран, относително ликвиден и диверсифициран [и] силно претеглен към пут опции върху S&P 500 и Nasdaq 100, което предполага, че Бъри е мечи настроен към цялостния фондов пазар“.

Както заяви чатботът с изкуствен интелект, Бъри е предпочита компании, които са били “относително устойчиви” на рецесията, което може да означава, че той обича да играе на сигурно пред лицето на евентуален спад на пазара и търси акции, които “биха могли да се възползват от дългосрочните тенденции“.

Според Bard портфолиото на Бъри подсказва, че той залага на спад на фондовия пазар в близко бъдеще. Неговите пут опции върху S&P 500 и Nasdaq 100 ще се изплатят, ако фондовият пазар спадне. Другите му авоари също са предимно с отбранителен характер.

От друга страна, анализът на “рожбата” на OpenAI, ChatGPT, е малко по-различен, като обръща внимание на разнообразието на портфейла на Бъри, който включва публично търгувани компании в САЩ и покрива “редица сектори и индустрии“. ChatGPT отбеляза, че Бъри е бил известен “със своите противоположни инвестиционни стратегии” и че той “може да е избрал тези акции въз основа на своя анализ на техните основни показатели, оценка и потенциал за растеж или повишаване на стойността“. 

Като се има предвид всичко това, както Google Bard, така и ChatGPT предоставиха ценни гледни точки за инвестиционната стратегия на Бъри, показвайки ролята си на полезни инструменти, които трябва да се вземат предвид при ориентирането на пазарите, на които собствената проверка все още остава от решаващо значение.

Компаниите, намиращи се в топ 10 на известния инвеститор включват: SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) и Invesco QQQ Trust (QQQ), които през 2023 г. отбелязаха значителна възвръщаемост, съответно над 17% и 40%. 

Другите му притежания включват Expedia Group (NASDAQ: EXPE), Charter Communications (NASDAQ: CHTR), Generac Holdings (NYSE: GNRC), Cigna (NYSE: CI), CVS Health Group (NYSE: CVS), MGM Resorts (NYSE: MGM), Stellantis NV (NYSE: STLA) и Vital Energy (NYSE: VTLE).

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Една от новите членки обяви нови амбициозни финансови проекти

След поканата да се присъедини към блока БРИКС Иран наскоро обяви над 50 финансови проекта, които се осъществяват с други членове на алианса. 

октомври 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Какво е нужно на крипто пазара да се превърне в неизменна част от икономика

Създателят на Chainlink (LINK) Сергей Назаров смята, че провалът на банковата индустрия и последвалото разочарование на хората от традиционната финансова система може да доведе до масово приемане на криптовалутите.

октомври 3, 2023 7:00 2 мин. четене

Coinbase придоби важен лиценз от централната банка на Сингапур

Coinbase, известният обмен на криптовалути, базиран в САЩ, наскоро получи лиценз за плащания от централната банка на Сингапур.

октомври 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Кога може да се усети ефекта от разширяването на БРИКС

БРИКС, първоначално консорциум на бързоразвиващи се икономики, не само издържа във времето, но и претърпя пълна трансформация след първата си среща на върха през 2009 г.

октомври 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.