НАЧАЛО Други

JPMorgan отправя предупреждение за икономиката на САЩ

септември 17, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
JPMorgan отправя предупреждение за икономиката на САЩ

Последните данни, публикувани от Министерството на финансите на САЩ, сочат, че между 8 август и 8 септември държавният дълг е нараснал с повече от $296.5 милиарда, достигайки зашеметяващата обща сума от $32.940 трилиона.

Тези нови данни се появяват в момент, когато Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, отправя предупредителна нота относно фискалния път на страната.

В изказване на конференция, организирана от Barclays, Даймън информира репортерите, че бързите темпове на разходите на Америка са на път да окажат съществено въздействие върху американските домакинства.

Според него хората са склонни да се фокусират върху непосредствените статистически данни, пренебрегвайки бъдещето. Той отбеляза, че бъдещето обаче е белязано от количествено затягане:

Ние харчим щедро както в страната, така и в чужбина, като продължаващият конфликт в Украйна е съществен фактор. Това са съществени опасения. Твърдението, че в момента потребителят е стабилен, което предполага устойчиво благосъстояние в продължение на години, би било сериозно погрешно изчисление.

Междувременно Конгресът е подложен на натиск да одобри нов бюджет, преди финансирането на американското правителство да изтече на 30 септември.

Ако не бъде постигнато споразумение в кратки срокове, това може да доведе до освобождаване от работа на приблизително трима от всеки петима федерални цивилни служители, тъй като част от държавната администрация ще бъде спряна.

Goldman Sachs очаква, че спирането на работата на правителството вероятно ще доведе до намаляване на икономическия растеж на Америка с 0.2 % седмично до постигането на споразумение.

През годините е имало многобройни случаи на затваряне на правителството, като по-често това са били фалшиви тревоги, а не реално затваряне. Въпреки това съставките за спиране на работата, включително крехкото мнозинство в Камарата на представителите, разногласията по отношение на нивата на разходите и потенциалните усложнения, произтичащи от различни политически въпроси, са налице.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.