НАЧАЛО Алткойни

Още един майнинг пул спира копаенето на Етериум

септември 7, 2022 17:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един майнинг пул спира копаенето на Етериум

Криптодобивният пул f2pool обяви, че ще прекрати добива на Етериум след Сливането. Други майнинг пулове също предприемат стъпки в подготовка за промяната.

f2pool предложи актуализация за това кога ще приключи добивът на Етериум в своя ETH пул. На 7 септември платформата обяви, че пулът ще работи, докато не приключи добивът на ETH, което ще стане между 10 и 20 септември. Миньорите на ETH във f2pool ще получат своя ETH баланс след приключването на Сливането.

F2pool призна актуализацията на Етериум към доказателство за залог (PoS), но също така отбеляза важната роля, която миньорите са изпълнявали през годините. Тя заяви за прехода към стейкинг:

Вече не е важно дали да подкрепяме форка на Етериум или не. Ще оставим общността на миньорите да реши. Признаваме обаче, че ерата на ETH PoW е към своя край и нека преминем към новата ера на PoS.

Сливането е една от най-големите промени, които Етериум ще преживее и се очаква с голямо нетърпение сред много вътрешни хора и крипто ентусиасти. Като такива, много компании се подготвят за прехода.

Компаниите за добив вземат решения за бъдещето

Междувременно други криптодобивни пулове също предприемат стъпки в навечерието на Сливането. Решенията, които те трябва да вземат, обаче са трудни, като се има предвид, че трябва да пренаредят ресурсите.

Например, Hive Blockchain Technologies се стреми да оптимизира 6.5 терахаша от капацитета за добив на ETH. Вместо това тя може да се стреми да добива ETC и ETHPoW. Междувременно Hut8 ще се стреми да се съсредоточи върху машинното самообучение, изкуствения интелект и предоставянето на други услуги.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще има ли airdrop за притежателите на Етериум?


Крипто платформите също предприемат предпазни мерки за Сливането. Aave, например, е ограничила заемането на ETH, за да предотврати проблеми за ликвидаторите.

Миньорите на Етериум обмислят други крипто активи

Преминаването на Етериум към PoS означава, че миньорите трябва да вземат решения за това къде да изразходват ресурсите си. Изглежда, че повечето миньори ще се насочат към добив на други крипто активи, което от своя страна ще повиши трудността на тези монети и ще намали рентабилността.

Що се отнася до това какви активи биха могли да добиват, Биткойн (BTC), Етериум Класик (ETC), Лайткойн (LTC) и Биткойн Кеш (BCH) изглеждат като вероятните избори. Въпреки това Monero (XMR), Zcash (ZEC) и Ravencoin (RVN) също са налични опции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Предпродажбата на Wall Street Memes приключва в 21:00. Инвеститорите бързат да не изпуснат последния шанс.

Wall Street Memes буквално изригна през уикенда, което беше очаквано. Само в рамките на уикенда проектът събра над $1.7 милиона, като меме инвеститорите очакват с нетърпение листването на крипто борсите.

септември 25, 2023 13:31 4 мин. четене

Търговия с криптовалути за начинаещи: Кои криптовалути са добра покупка в момента

Uniswap и Filecoin набират скорост, докато VC Spectra се покачва: Открийте най-добрите криптовалути, в които може да инвестират начинаещите!

септември 25, 2023 13:20 4 мин. четене

4 бюджетни криптовалути с потенциал за сериозна възвръщаемост

Търсите ли печеливши монети на изгодна цена? Тогава помислете за VC Spectra (SPCT), Algorand (ALGO), Render (RNDR) и NEO.

септември 25, 2023 13:15 4 мин. четене

Инвеститор напусна работа и тръгна с печалбите си от Биткойн на глобална пътешествие – VC Spectra следващата му цел?

След като намира успех с Биткойн, този човек се впуска в глобално приключение. Може ли VC Spectra да бъде следващата дестинация за неговите инвестиции?

септември 25, 2023 12:15 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.