НАЧАЛО Алткойни

Още един майнинг пул спира копаенето на Етериум

септември 7, 2022 17:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един майнинг пул спира копаенето на Етериум

Криптодобивният пул f2pool обяви, че ще прекрати добива на Етериум след Сливането. Други майнинг пулове също предприемат стъпки в подготовка за промяната.

f2pool предложи актуализация за това кога ще приключи добивът на Етериум в своя ETH пул. На 7 септември платформата обяви, че пулът ще работи, докато не приключи добивът на ETH, което ще стане между 10 и 20 септември. Миньорите на ETH във f2pool ще получат своя ETH баланс след приключването на Сливането.

F2pool призна актуализацията на Етериум към доказателство за залог (PoS), но също така отбеляза важната роля, която миньорите са изпълнявали през годините. Тя заяви за прехода към стейкинг:

Вече не е важно дали да подкрепяме форка на Етериум или не. Ще оставим общността на миньорите да реши. Признаваме обаче, че ерата на ETH PoW е към своя край и нека преминем към новата ера на PoS.

Сливането е една от най-големите промени, които Етериум ще преживее и се очаква с голямо нетърпение сред много вътрешни хора и крипто ентусиасти. Като такива, много компании се подготвят за прехода.

Компаниите за добив вземат решения за бъдещето

Междувременно други криптодобивни пулове също предприемат стъпки в навечерието на Сливането. Решенията, които те трябва да вземат, обаче са трудни, като се има предвид, че трябва да пренаредят ресурсите.

Например, Hive Blockchain Technologies се стреми да оптимизира 6.5 терахаша от капацитета за добив на ETH. Вместо това тя може да се стреми да добива ETC и ETHPoW. Междувременно Hut8 ще се стреми да се съсредоточи върху машинното самообучение, изкуствения интелект и предоставянето на други услуги.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще има ли airdrop за притежателите на Етериум?


Крипто платформите също предприемат предпазни мерки за Сливането. Aave, например, е ограничила заемането на ETH, за да предотврати проблеми за ликвидаторите.

Миньорите на Етериум обмислят други крипто активи

Преминаването на Етериум към PoS означава, че миньорите трябва да вземат решения за това къде да изразходват ресурсите си. Изглежда, че повечето миньори ще се насочат към добив на други крипто активи, което от своя страна ще повиши трудността на тези монети и ще намали рентабилността.

Що се отнася до това какви активи биха могли да добиват, Биткойн (BTC), Етериум Класик (ETC), Лайткойн (LTC) и Биткойн Кеш (BCH) изглеждат като вероятните избори. Въпреки това Monero (XMR), Zcash (ZEC) и Ravencoin (RVN) също са налични опции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Aptos (APT) има повече потенциал от Solana (SOL) – Coin Bureau

Блокчейн протоколът от първи слой Aptos (APT) набира инерция, превръщайки се в един от най-добре представящите се алткойни на криптопазара.

февруари 7, 2023 16:37 2 мин. четене

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене

Шиба Ину: Да очакваме ли възход през следващите няколко седмици?

Популярен крипто стратег смята, че меме токена Шиба Ину (SHIB) може да се позиционира за възход през следващите седмици.

февруари 6, 2023 17:00 2 мин. четене