Monero

Monero XMR

Ранк 28
Ранк 28
Monero цена в USD:

$140.295

Пазарна капитализация
$2,550,859,391.224
18,182,114 XMR
24ч Обем
$75,542,315
538,453XMR
Крипто в циркулация
18,182,114.462 XMR
Макс : 18182114.462384

Какво е Monero

Monero е сигурна, частна и непроследима валутна система.

Monero използва специален вид криптография, гарантираща, че всичките транзакции остават 100% непроследими. В един все по-прозрачен свят можете да видите защо нещо като Monero може да стане толкова желано.

Блокчейнът на Monero е умишлено конфигуриран да бъде непрозрачен. Той прави подробности за транзакциите – като самоличността на изпращачите, получателите и сумата на всяка транзакция – анонимни, като „маскира“ адресите, използвани от участниците.

Наред с анонимността, процесът на добив на Monero се основава на егалитарна концепция – принципът, че всички хора са равни и заслужават равни възможности. При пускането на Monero, неговите разработчици не запазиха никакъв дял за себе си и се заеха с подкрепа на общността за по-нататъшно развитие на виртуалната валута.

Произход на Monero

През юли 2012 г. стартира Bytecoin, първата реална имплементация на CryptoNote. CryptoNote е протоколът на приложния слой, който захранва различни децентрализирани валути. Въпреки че е подобен на приложния слой, който управлява биткойн в много аспекти, има много области, където двата се различават един от друг.

Докато bytecoin беше доста обещаващ, хората забелязаха, че се случват много съмнителни неща и че 80% от монетите вече са издадени.

И така, бе решено блокчейнът bytecoin да бъде форкнат и новите монети в новата верига ще бъдат наречени Bitmonero, което в крайна сметка е преименувано на Monero, означаващо „монета“ на есперанто. В този нов блокчейн, един блок ще бъде изкопаван и добавян на всеки две минути.

Екипът на Monero

Monero се ръководи от група от 7 разработчици, от които 5 избраха да останат анонимни, докато двама се разкриха публично.

Над 500 разработчици са допринесли за проекта Monero, включително 30 висококвалифицирани специалисти.

Форумите и каналите за чат са приветливи и активни.

Въпреки че тези предимства на поверителността допринесоха за бързото приемане на Monero, те също създадоха редица предизвикателства. Характеристиките на непроследяемостта и поверителността на Мonero позволяват използването на актива за непочтенни цели и на съмнителни пазари, включително такива за наркотици и хазарт.

Пазарите в тъмната мрежа, като AlphaBay и Oasis, наблюдават увеличена употреба на Monero.

Monero Цена в Реално Време

Monero Новини

Monero завърши актуализация за сигурността на транзакциите

В събота Monero завърши обновяване на мрежата, което цели да добави повече поверителност към транзакциите в протокола.

август 15, 2022 14:42 1 мин. четене

Monero (XMR) може да се върне до нивото от $150

Цената на Monero се повиши през последната седмица. Въпреки това, по-нататъшните печалби могат да бъдат ограничени, тъй като няколко технически индикатора сочат към значително отдръпване в бъдеще.

май 26, 2022 15:30 1 мин. четене

Рекорден брой дневни транзакции на Monero (XMR)

Частната криптовалута Monero е достигнала рекордните 57,9 средни дневни транзакции на блок според данни на сайта localmonero.

юли 23, 2021 12:41 1 мин. четене

Какво да очакваме от Monero (XMR) в краткосрочен план?

Monero [XMR], водещата криптовалута за поверителност на пазара, отбеляза немалко възходи и спадове тази година. Алткойнът направи сериозен скок нагоре през първите няколко месеца на годината, достигайки своя 3-годишен връх през май и започвайки своя спад веднага след това.

юли 18, 2021 17:45 1 мин. четене