НАЧАЛО Алткойни

AAVE спира тегленията на Етериум (ETH)

07.09.2022 9:45 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
AAVE спира тегленията на Етериум (ETH)

AAVE преустановява заемането на Етериум, тъй като рискът от висока степен на използване преди Сливането (The Merge), може да повлияе на ликвидността на ETH.

Общността на DeFi протокола гласува в периода между 30 август 2022 г. и 2 септември 2022 г. да спре заемането на ETH, за да се предпази от рискове, свързани с прекомерното заемане. Според изследователската фирма Block Analitica спирането на заемите ще предотврати отпускането на повечето ETH средства в пула за заеми на AAVE, тъй като хората, които се надяват да получат безплатни токени от новия ETHPOW форк преди предстоящото Сливане, се стремят да подсилят Етериум балансите си.

Разговорите за нов хард форк на Етериум започнаха в края на юли 2022 г., когато датата на т.нар. “The Merge” наближи. Форкът е окончателно разделяне на даден блокчейн, когато някои членове на блокчейн общността не са съгласни относно бъдещето на мрежата и искат да определят нов набор от правила за бъдещата му работа. Понякога форкът води до издаването на нов токен.

Мотивът за форк е да се помогне на миньорите да запазят работата си след актуализацията на Етериум. Сливането ще промени консенсусния механизъм на мрежата от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS), което означава, че миньорите, които потвърждават транзакциите в PoW системата, ще бъдат заменени от “стейкъри”.

Тази промяна е лоша новина за миньорите, тъй като ще направи безполезни графичните карти и специалните компютри за копаене, наречени ASIC, на стойност близо $5 милиарда, освен ако не могат да бъдат пренасочени.

Малка група разработчици работи върху форк на сегашната блокчейн система Етериум, което ще запази консенсусния механизъм за доказателство за работа, като помогне на миньорите да продължат да използват скъпото си оборудване.

Потребителите се запасяват с ETH, за да получат безплатни токени от форка

Водещият миньор, който е събрал екипа разработчици, заяви, че настоящите притежатели на ETH ще получат безплатни токени от форка, наречени ETHPOW. Преди да бъдат разпределени новите токени, ще бъде направен скрийншот на всички портфейли, притежаващи ETH.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум достига рекордни стойности срещу Биткойн за 2022 г.


Вследствие на това много потребители заемат ETH от AAVE, което води до степен на използване от над 70%, което означава, че по-голямата част от ETH на AAVE са били взети назаем. Тази висока степен на използване означава, че малко ETH са на разположение за ликвидиране на обезпечението, ако кредитополучателят на AAVE не успее да поддържа определено съотношение между дълга и стойността, което създава проблеми с несъстоятелността на протокола. Потребителите биват ликвидирани, когато стойността на тяхното обезпечение спадне под сумата, заета от AAVE.

Премахване на ETH от пуловете за ликвидност

Боби Онг, съосновател на Coingecko, посъветва тези, които се надяват да получат безплатен ETHPOW, да се уверят, че техният ETH не е в Optimism, Arbitrum или някой от другите протоколи от втори слой на Етериум, а е преместен в основната мрежа на втората по големина криптовалута.

Binance спря транзакциите с ETH в Arbitrum, Optimism и страничната верига Ronin, докато не приключи Сливането.

Нямаше информация от колегата кредитор и съперник на AAVE Compound Finance относно спирането на тегленията на ETH.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Тази криптовалута скочи с над 40% след съобщение за нова актуализация

Алткойн, свързан с ориентиран към сигурността крипто портфейл, значително надмина по-широкия пазар на дигитални активи, като тази седмица се повиши с над 40%.

19.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.