НАЧАЛО Алткойни

Ще има ли airdrop за притежателите на Етериум?

септември 7, 2022 6:45 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще има ли airdrop за притежателите на Етериум?

Може ли притежателите на ETH да получат безплатна криптовалута, тъй като разработчиците на блокчейна продължават да работят по PoW хард форка преди Сливането?

Докато по-голямата част от разработчиците на Етериум поставят финалните щрихи на софтуерния ъпгрейд на Етериум (ETH), известен като Сливането (или The Merge), предназначен да намали въглеродния отпечатък на Етериум, малка група разработчици работят усилено, за да запазят препитанието си.

Кой и защо работи по PoW форка

Малката група, ръководена от китайския крипто миньор Чандлър Гуо, иска да създаде форк на съществуващата верига Етериум, която все още ще използва енергоемкия консенсусен механизъм за доказателство за залог. Форкът се получава, когато фракция от общността на криптовалутите не е съгласна с начина, по който съответната блокчейн мрежа трябва да продължи напред и създава нова верига с нови правила.

Гуо беше гласовит привърженик на Етериум Класик (ETC) – разклонение, родено в резултат на хака на The DAO през 2016 г. Общността реши да се раздели, като Гуо предпочете стария блокчейн вместо този, който сега е известен като Етериум.

След като присъства на Mining Disrupt 2022 в Маями, Гуо организира парти, на което научи, че много китайски миньори са изправени пред фалит след репресиите на Китай срещу криптовалутите. Първоначално той решил, че няма да им помогне, но скоро публикувал “момент” в WeChat, в който поискал мнение за предложен форк.

Скоро той получил обаждания от миньори, които се оплаквали, че ще трябва да подадат молба за фалит, ако Етериум продължи миграцията си към доказателство за залог. Те също така предоставили на Гуо данни за контакт с някои разработчици на Етериум, работещи по решения от втори слой след миграцията на Етериум към PoS. След това Гуо се свърза с китайската крипто общност и намери 60 доброволци, които биха подкрепили хард форк.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Инвеститорите трябва да внимават около Сливането на Етериум – Б. Кели


Системите за доказателство за работа като Етериум и Биткойн (BTC) изискват големи количества енергия, за да се валидират блок от трансакции и да се добавят в блокчейна. Миньорите на Етериум например използват мощни компютри, наречени ASIC, за да потвърждават трансакциите, като печелят възнаграждения от ETH под формата на блокова субсидия и такси за трансакции.

Работата на миньора често е свързана със значителни капиталови разходи за закупуване на ASIC, помещения, електричество и персонал. Миньорите разчитат на възнагражденията, изплащани за добавянето на блок към блокчейна, за да генерират приходи и печалба.

Когато се случи Сливането на Етериум, миньорите вече няма да са необходими, което ще остави много миньори в безизходица със скъпи ASIC-и и без приходи. Ето къде PoW форкът става привлекателен.

Как да се подготвим за ETH PoW

Гуо заяви, че очаква новият блокчейн да издаде нови токени на притежателите на ETH чрез airdrop. Боби Онг, съосновател на Coingecko, предложи няколко съвета за получаване на новия ETH токен. ETH портфейлът или крипто борсата, която държи портфейла, трябва да поддържа новия форк. Той също така спомена, че потребителите, държащи ETH на борси, вероятно ще получат токена, без да правят нищо.

За да получат новия ETH PoW токен, притежателите на ETH на приложения от втори слой като Arbitrum или Optimism трябва да го преместят в основната мрежа на Етериум. Всички wrapped (обвити) ETH в основната мрежа ще бъдат обърнати в ETH, а всички ETH, използвани в пуловете за ликвидност, трябва да бъдат изтеглени.

Също така има смисъл да се заемат ETH от Compound или AAVE, тъй като ETH PoW ще бъде раздаден на всеки, който държи ETH, след предоставен скрийншот.

Спад на приходите от добив на ETH

Някои миньори като Hive Technologies може да се върнат към добива на Етериум Класик (ETC). Но вече има доказателства за това, че други миньори се отдалечават от ETH. Приходите от добив на ETH достигнаха едномесечно дъно от $754,483.90 на 5 септември 2022 г., след предишното дъно от $785,384.98 на 27 август 2022 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум добавя по 70,000 нови адреса всеки ден


Противоречивият основател на блокчейна Tron Джъстин Сън заяви, че неговата криптовалутна борса Poloniex ще поддържа всички PoW токени на Етериум.

Доставчикът на блокчейн оракули за цените Chainlink заяви, че няма да поддържа PoW форк след Сливането.

Някои анализатори посъветваха да се внимава, като заявиха, че форка често е съпътстван от липса на потребители и ангажираност на разработчиците.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

Цената на алткойн скочи с 2,000% след объркване

Цената на един алткойн се повиши, след като той беше сбъркан с родната валута на Arbitrum, която ще бъде пусната в обращение днес, на 23 март.

март 23, 2023 14:00 1 мин. четене

Какви са очакванията за цената на Arbitrum след airdrop събитието?

Популярен крипто анализатор сподели вижданията си за това как ще се отрази airdrop събитието на цената на Arbitrum (ARB).

март 22, 2023 20:00 2 мин. четене

Coinbase ще листне ARB преди airdrop събитието, наред с други големи борси

Coinbase, водеща криптоборса в САЩ, включи ARB към списъка си с предлагани токени, криптоактив създаден от решението за мащабиране на Етериум (ETH) – Arbitrum.

март 22, 2023 15:04 1 мин. четене