Етериум Класик

Етериум Класик ETC

Ранк 27
Ранк 27
Етериум Класик цена в USD:

$22.76

Пазарна капитализация
$3,367,918,779.703
147,977,631 ETC
24ч Обем
$143,223,252
6,292,859ETC
Крипто в циркулация
147,977,631.169 ETC
Макс : 210700000

Какво е Етериум Класик

Етериум Класик (ETC) е хард форк на Етериум, създаден с цел запазване на оригиналния код на Етериум след хакването на DAO. Това причини загуба от над 6,2 милиона ETH токени и осакати разработката на децентрализираните приложения.

История на Етериум Класик

Първоначално основната мрежа на проекта Етериум беше пусната чрез Frontier на 30 юли 2015 г. от Фондация Етериум, швейцарска организация с нестопанска цел, основана от Виталик Бутерин и основния екип на Етериум. Въпреки това, поради хакване на проект на трета страна, на 20 юли 2016 г. Фондация Етериум създаде нова версия на основната мрежа на Етериум с нередовна промяна на състоянието, която изтри кражбата от историята на блокчейна на Етериум.

На 20 юли 2016 г., в резултат на използването на недостатък в софтуера за смарт договори на проекта The DAO и последвалата кражба на ETH на стойност $50 милиона, мрежата Етериум се разделя на два отделни блокчейна – тази с променената история е наречена Етериум (ETH), а тази с непроменената – Етериум Класик.

След поредица от 51% атаки в мрежата на Етериум Класик през 2020 г. общността обмисли промяна в основния алгоритъм за добив Ethash, за да се предотврати възможността да бъде малцинствена верига, базирана на PoW, в алгоритъма за добив Ethash, където Етериум доминира що се отнася до хешираща мощност.

След като бяха оценени различни варианти, като RandomX на Monero или стандартизирания SHA-3-256, в крайна сметка беше решено да се удвои продължителността на епохата на Ethash от 30,000 на 60,000, за да се намали размерът на DAG и да се предотврати лесното преминаване на миньорите на Ethash към Етериум Класик. Този модифициран Ethash е наричан още ETChash или актуализацията Thanos.

Структура на Етериум Класик

ETC е подобен на Биткойн форкове като Биткойн Кеш (BCH), тъй като стойността му завинаги ще бъде обвързана с Етериум, независимо от идеологичните или технически различия на всеки проект. Това също не е единствения форк на Етериум – EtherZero, EthereumFog, Ether Gold и EtherInc също са разклонения на веригата.

Тези едновременни блокчейн версии, наподобявават поддържащите версии на Microsoft на своята ОС Windows чак до оригинала в специални случаи (като сателити и оборудване, пуснати в космоса през тези епохи). В този контекст използването на няколко версии е чудесен инструмент за разработчици и потребители, така че разширява първоначалното обещание на Фондация Етериум за бъдеще, основано на блокчейн.

Етериум Класик е силен блокчейн проект. Въпреки това е малко вероятно някога да се издигне от сенките на по-популярния си голям брат. И все пак ETC завинаги ще се радва на подкрепата на онези, които подкрепят философската му позиция, а организациите, способни успешно да осигурят приходи от тази валута, могат да намерят успех.

Механизмът, наречен “Difficulty Bomb” (бомба на трудността), беше създаден, за да тласне веригата Етериум от консенсусния механизъм за доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS) в бъдеще чрез експоненциално увеличаване на трудността на добива. Подобрението беше добавено към мрежата в блок 200,000 в актуализация, наречена “Ледена епоха”. След появата на хард форка Етериум Класик надгради мрежата си в блок 5,900,000, за да обезвреди окончателно бомбата на трудността – по този начин гарантирайки дълготрайността на консенсусния си механизъм PoW.

Как да купя Етериум Класик?

1. Изберете крипто борса

Съществуват множество борси за криптовалути и обмени, които варират от лесни за използване системи до сложни информационни табла за напреднали търговци.

Тъй като Етериум Класик е толкова популярен, на повечето борси за криптовалути ще можете да закупите токена, но е препоръчително да се придържате към няколко от по-популярните борси като Binance, Kraken, Coinbase и др. Различните платформи се предлагат с различни такси, мерки за сигурност и могат да включват други функции, така че е добре да направите проучване, преди да се регистрирате.

2. Създайте акаунт и го потвърдете

Започнете с регистрация на профила, която е напълно безплатна на гореспоменатите платформи. За допълнителна сигурност се активира и 2FA – двуфакторна автентификация. По този начин, вие с вашето устройство сте единствените, които може да дадете достъп до акаунта.

След това се преминава през KYC процес, който представлява предоставяне на лична информация – данни от лична карта / паспорт / шофьорска книжка, доказателство за адрес (напр. банково извлечение или сметка за комунални услуги).

След приключването на тези стъпки, вие сте готови да купувате, продавате и търгувате Етериум Класик (ETC), както и да се възползвате от различни услуги като стейкинг.

3. Захранете сметката си

След като акаунтът ви е регистриран и потвърден е нужно да вкарате средства в сметката, за да можете да започнете да се възползвате от услугите покупка и търговия на платформата.

Основните варианти за депозит са:

  • Кредитна/дебитна карта
  • Банков депозит
  • Peer-to-peer (P2P)

Къде да купя Етериум Класик?

Binance – РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА!

На Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, депозитите са абсолютно безплатни.

Таксите за теглене от платформата са както следва:

Ако сте се насочили към директно захранване на сметката, в зависимост коя фиатна валута използвате, таксите за депозит са:

Етериум Класик Новини

Хешрейтът на Етериум Класик (ETC) скочи с 360% само за 24 часа

Блокчейнът с доказателство за работа Етериум Класик регистрира голям скок в хешрейта, тъй като миньорите се местят от Етериум.

15.09.2022 19:06 2мин. четене

Чарлз Хоскинсън отправи язвителни критики към Етериум Класик

Критикувайки Етериум Класик, Хоскинсън препоръча алтернатива на поддръжниците на доказателството за работа.

07.09.2022 14:02 3мин. четене

AntPool инвестират $10 милиона в подкрепа на разработчиците на Етериум Класик (ETC)

С наближаването на дългоочакваната актуализация на Етериум главният изпълнителен директор на един от най-големите пулове за добив на криптовалута съобщи, че неговата организация е инвестирала $10 милиона в екосистемата на Етериум Класик (ETC) и ще продължи да я подкрепя финансово.

28.07.2022 7:37 2мин. четене

Крипто борсата OKEx може да премахне Етериум Класик

ETC е изправен пред делистиране от OKEx след 51-процентова атака, която струва на борсата 5,6 милиона долара.

17.08.2020 11:40 2мин. четене