НАЧАЛО Други

FTX са злоупотребили с близо $10 милиарда от клиентските средства

ноември 12, 2022 10:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX са злоупотребили с близо $10 милиарда от клиентските средства

Изпадналата в ликвидна криза борса за криптовалути FTX отпусна милиарди долари от средства на потребителите на сестринското си дружество Alameda Research, за да финансира рискови залози.

Според информацията FTX са предоставили заеми на стойност до 10 милиарда, използвайки парите депозирани от клиентите им. Ръководената от Сам Банкман-Фрийд крипто борса е разполагала с клиентски активи на стойност $16 милиарда, което значи, че борсата е дала назаем повече от половината средствата на клиентите си. 

FTX спря тегленията на потребителите по-рано тази седмица, след като имаше информация за потенциална криза. До момента не е изяснено колко са загубили най-ощетените инвеститори.

Потребителите на FTX изтеглиха $6 милиарда в крипто токени само за 72 часа, а обикновено дневния обем на тегленията възлизаше на десетки милиони долари. Реализирайки ситуацията Сам Банкман-Фрийд се свърза с основателя на Binance – Чанпен Джао, за да потърси помощ.

След като главният изпълнителен директор на Binance обяви придобиването на FTX, цената на техния FTT се сринаПървоначално Binance обявиха, че имат намерение да придобият FTX, но около ден след това се отказаха, твърдейки, че затруднената крипто борса е управлявала неправилно активите на потребителите си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Питър Шиф предупреждава Биткойн трейдърите


Според информацията Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) и Министерството на правосъдието (DOJ), две главни регулаторни агенции от САЩ, разследват FTX след внезапната им имплозия.

Комисията по ценни книжа на Бахамите замрази активите на бахамското дружество на платформата – FTX Digital Markets. Също така бахамската комисия поиска от Върховния съд да назначи временен ликвидатор на FTX с цел да се постигне възможно най-добрия резултат за заинтересованите страни около FTX. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене