НАЧАЛО Други

FTX са злоупотребили с близо $10 милиарда от клиентските средства

12.11.2022 10:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX са злоупотребили с близо $10 милиарда от клиентските средства

Изпадналата в ликвидна криза борса за криптовалути FTX отпусна милиарди долари от средства на потребителите на сестринското си дружество Alameda Research, за да финансира рискови залози.

Според информацията FTX са предоставили заеми на стойност до 10 милиарда, използвайки парите депозирани от клиентите им. Ръководената от Сам Банкман-Фрийд крипто борса е разполагала с клиентски активи на стойност $16 милиарда, което значи, че борсата е дала назаем повече от половината средствата на клиентите си. 

FTX спря тегленията на потребителите по-рано тази седмица, след като имаше информация за потенциална криза. До момента не е изяснено колко са загубили най-ощетените инвеститори.

Потребителите на FTX изтеглиха $6 милиарда в крипто токени само за 72 часа, а обикновено дневния обем на тегленията възлизаше на десетки милиони долари. Реализирайки ситуацията Сам Банкман-Фрийд се свърза с основателя на Binance – Чанпен Джао, за да потърси помощ.

След като главният изпълнителен директор на Binance обяви придобиването на FTX, цената на техния FTT се сринаПървоначално Binance обявиха, че имат намерение да придобият FTX, но около ден след това се отказаха, твърдейки, че затруднената крипто борса е управлявала неправилно активите на потребителите си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Питър Шиф предупреждава Биткойн трейдърите


Според информацията Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) и Министерството на правосъдието (DOJ), две главни регулаторни агенции от САЩ, разследват FTX след внезапната им имплозия.

Комисията по ценни книжа на Бахамите замрази активите на бахамското дружество на платформата – FTX Digital Markets. Също така бахамската комисия поиска от Върховния съд да назначи временен ликвидатор на FTX с цел да се постигне възможно най-добрия резултат за заинтересованите страни около FTX. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Каква е целта на най-голямата стабилна монета Tether (USDT)?

Според главния изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино основната цел на Tether USD (USDT), най-голямата стабилна монета в света, е да осигури защита за хората в икономики, които се борят с инфлацията.

20.04.2024 20:16 2 мин. четене

Може ли икономиката на Иран да оцелее евентуална война?

На фона на обсъжданията на потенциални икономически мерки срещу Иран от страна на Съединените щати и Европейския съюз (ЕС) Техеран заяви, че е устойчив на западните бойкоти, като се позовава на рекордния износ на петрол въпреки значителните санкции, наложени от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп през 2018 г.

20.04.2024 18:00 2 мин. четене

Проблемите за долара са много, а BlackRock използва Биткойн, за да се предпази от тях

Тъй като алиансът БРИКС е начело на глобалното отдръпване от щатския долар, BlackRock наскоро се насочи към Биткойн като средство за хеджиране на инфлацията на фона на опасенията, свързани със долара.

20.04.2024 12:00 2 мин. четене

БРИКС: Ще бъдат ли обявени нови членове на съюза през 2024 година?

На предстоящата среща на върха през 2024 г., която ще се проведе през октомври в руския град Казан, алиансът БРИКС е готов да представи най-новите си членове.

20.04.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.