НАЧАЛО Алткойни

FTT: Криптовалутата на FTX се срина с 80%

ноември 8, 2022 23:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTT: Криптовалутата на FTX се срина с 80%

Малко след като главният изпълнителен директор на най-голямата в света крипто борса Binance обяви придобиването на изпадналата в затруднение платформа FTX, цената на FTT буквално се срина за часове.

На 8-ми ноември ръководителят на Binance Чанпен Джао сподели съобщение в Twitter, с което оповести, че конкурентната борса за криптовалути FTX е потърсила помощ заради проблеми с ликвидността, добавяйки, че е отправил предложение за придобиване.

След светкавичното разпространение на новината из социалните мрежи, FTT, родната криптовалута на FTX регистрира сериозен спад на цената. Само за последните 24 часа актива отбеляза спад от близо 80%. Към момента на публикуване FTT се търгува на цена от малко над $5.20.

След като сред крипто общността се разпространиха слухове за финансовите затруднения на Alameda Research (търговска компания, която е тясно обвързана с FTX) Чанпен Джао обяви, че Binance ще разпродаде всички FTT токени, които борсата държи в резерв. 

Малко след като излиза новината за въпросната продажба, директорът на Binance отправя предложението към FTX за придобиване – ход, който мнозина биха сметнали, че е част от плановете на китайския предприемач още отпреди да се разбере за настоящите проблеми на управляваните от Сам Банкман-Фрийд компании.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Търсенето в мрежата бележи плавен ръст


Все пак, въпреки предложението за спасяване на FTX, Binance си запазва правото да се откаже от сделката по всяко време – с другите думи несигурността около бъдещето на платформата най-вероятно събужда чувство на несигурност в инвеститорите.

В друг туит, Сам Банкман-Фрийд похвали Джао за неговите постижения в пространството и каза, че това развитие може да бъде от полза за цялото пространство.

Дали евентуалното придобиване от страна на Binance ще възстанови увереността на потребителите в FTT тепърва предстои да видим.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене