НАЧАЛО Алткойни

FTT: Криптовалутата на FTX се срина с 80%

08.11.2022 23:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTT: Криптовалутата на FTX се срина с 80%

Малко след като главният изпълнителен директор на най-голямата в света крипто борса Binance обяви придобиването на изпадналата в затруднение платформа FTX, цената на FTT буквално се срина за часове.

На 8-ми ноември ръководителят на Binance Чанпен Джао сподели съобщение в Twitter, с което оповести, че конкурентната борса за криптовалути FTX е потърсила помощ заради проблеми с ликвидността, добавяйки, че е отправил предложение за придобиване.

След светкавичното разпространение на новината из социалните мрежи, FTT, родната криптовалута на FTX регистрира сериозен спад на цената. Само за последните 24 часа актива отбеляза спад от близо 80%. Към момента на публикуване FTT се търгува на цена от малко над $5.20.

След като сред крипто общността се разпространиха слухове за финансовите затруднения на Alameda Research (търговска компания, която е тясно обвързана с FTX) Чанпен Джао обяви, че Binance ще разпродаде всички FTT токени, които борсата държи в резерв. 

Малко след като излиза новината за въпросната продажба, директорът на Binance отправя предложението към FTX за придобиване – ход, който мнозина биха сметнали, че е част от плановете на китайския предприемач още отпреди да се разбере за настоящите проблеми на управляваните от Сам Банкман-Фрийд компании.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Търсенето в мрежата бележи плавен ръст


Все пак, въпреки предложението за спасяване на FTX, Binance си запазва правото да се откаже от сделката по всяко време – с другите думи несигурността около бъдещето на платформата най-вероятно събужда чувство на несигурност в инвеститорите.

В друг туит, Сам Банкман-Фрийд похвали Джао за неговите постижения в пространството и каза, че това развитие може да бъде от полза за цялото пространство.

Дали евентуалното придобиване от страна на Binance ще възстанови увереността на потребителите в FTT тепърва предстои да видим.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Coinbase ще листне няколко нови токена – eдин от тях вече е регистриран на Binance

Според информацията Altlayer (ALT), Lido DAO (LDO) и Pendle (PENDLE) ще бъдат регистрирани на фючърсните пазари на Coinbase, докато Core (CORECHAIN) ще бъде на разположение на спот пазарите на платформата.

20.06.2024 19:44 1 мин. четене

Притежателите на Binance Coin (BNB) регулярно ще получават безплатни токени

Binance обяви пускането на “HODLer Airdrop” като специална оферта за притежателите на BNB.

20.06.2024 19:00 1 мин. четене

Нов рекорд на дългосрочните притежатели на Етериум

“HODL Waves” графиката на Етериум показва как разпределението на циркулиращото предлагане на ETH се променя с течение на времето, подчертавайки промените в инвестиционното поведение.

20.06.2024 17:30 1 мин. четене

Binance добави крипто протокола LayerZero (ZRO) към платформата си за търговия

LayerZero, протокол за свързване на различни блокчейн мрежи, получи подкрепа от водещи крипто борси.

20.06.2024 16:39 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.