НАЧАЛО Алткойни

FTT: Криптовалутата на FTX се срина с 80%

ноември 8, 2022 23:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTT: Криптовалутата на FTX се срина с 80%

Малко след като главният изпълнителен директор на най-голямата в света крипто борса Binance обяви придобиването на изпадналата в затруднение платформа FTX, цената на FTT буквално се срина за часове.

На 8-ми ноември ръководителят на Binance Чанпен Джао сподели съобщение в Twitter, с което оповести, че конкурентната борса за криптовалути FTX е потърсила помощ заради проблеми с ликвидността, добавяйки, че е отправил предложение за придобиване.

След светкавичното разпространение на новината из социалните мрежи, FTT, родната криптовалута на FTX регистрира сериозен спад на цената. Само за последните 24 часа актива отбеляза спад от близо 80%. Към момента на публикуване FTT се търгува на цена от малко над $5.20.

След като сред крипто общността се разпространиха слухове за финансовите затруднения на Alameda Research (търговска компания, която е тясно обвързана с FTX) Чанпен Джао обяви, че Binance ще разпродаде всички FTT токени, които борсата държи в резерв. 

Малко след като излиза новината за въпросната продажба, директорът на Binance отправя предложението към FTX за придобиване – ход, който мнозина биха сметнали, че е част от плановете на китайския предприемач още отпреди да се разбере за настоящите проблеми на управляваните от Сам Банкман-Фрийд компании.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Търсенето в мрежата бележи плавен ръст


Все пак, въпреки предложението за спасяване на FTX, Binance си запазва правото да се откаже от сделката по всяко време – с другите думи несигурността около бъдещето на платформата най-вероятно събужда чувство на несигурност в инвеститорите.

В друг туит, Сам Банкман-Фрийд похвали Джао за неговите постижения в пространството и каза, че това развитие може да бъде от полза за цялото пространство.

Дали евентуалното придобиване от страна на Binance ще възстанови увереността на потребителите в FTT тепърва предстои да видим.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Предпродажбата на Wall Street Memes приключва в 21:00. Инвеститорите бързат да не изпуснат последния шанс.

Wall Street Memes буквално изригна през уикенда, което беше очаквано. Само в рамките на уикенда проектът събра над $1.7 милиона, като меме инвеститорите очакват с нетърпение листването на крипто борсите.

септември 25, 2023 13:31 4 мин. четене

Търговия с криптовалути за начинаещи: Кои криптовалути са добра покупка в момента

Uniswap и Filecoin набират скорост, докато VC Spectra се покачва: Открийте най-добрите криптовалути, в които може да инвестират начинаещите!

септември 25, 2023 13:20 4 мин. четене

4 бюджетни криптовалути с потенциал за сериозна възвръщаемост

Търсите ли печеливши монети на изгодна цена? Тогава помислете за VC Spectra (SPCT), Algorand (ALGO), Render (RNDR) и NEO.

септември 25, 2023 13:15 4 мин. четене

Инвеститор напусна работа и тръгна с печалбите си от Биткойн на глобална пътешествие – VC Spectra следващата му цел?

След като намира успех с Биткойн, този човек се впуска в глобално приключение. Може ли VC Spectra да бъде следващата дестинация за неговите инвестиции?

септември 25, 2023 12:15 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.