НАЧАЛО Други

Кои са най-ощетените инвеститори от падението на FTX?

ноември 10, 2022 14:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои са най-ощетените инвеститори от падението на FTX?

Проблемите с ликвидността на FTX доведоха до големи загуби в инвестициите на множество компании, сред които американската мултинационална корпорация за инвестиционен мениджмънт BlackRock и Ontario Teachers' Pension Plan Board (пенсионния фонд на учителите в Онтарио, Канада).

Други известни пострадали инвеститори са Tiger Global, Temasek, Paradigm и Sequoia Capital. Пенсионния план на учителите в Онтарио е третият по големина пенсионен фонд в Канада, но за момента не е оповестено публично колко точно са инвестирали в FTX.

BlackRock и Tiger Global ръководеха кръгa на финансиране от Серия B-1 през 2021 г. (в който и пенсионния план на учителите от Онтарио взе участие) в резултат, на който FTX набраха $420 милиона. BlackRock са най-големият мениджър на активи в света и участието им в крипто сектора винаги се приема сериозно. Каква сума обаче са вложили през кръга на финансиране не е обявено.

Ясно е, че всички частни инвеститори на крипто борсата са пострадали. Според информация Том Брейди, звездата от NFL и бившата му съпруга Жизел Бюндхен са претърпели загуби, тъй като са имали инвестиции в крипто борсата.

Баскетболната звезда от NBA – Стеф Къри също влезе в партньорство с FTX през септември 2021 г. Това беше първата му инвестиция на крипто пазара. Организацията с нестопанска цел на Къри – Eat.Learn.Play си сътрудничи с борсата по благотворителни проекти. Все още обаче няма информация дали Къри е пострадал от срива на FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Срив до $12,000 изглежда силно вероятен


Компанията за рисков капитал Sequoia е сред частните инвеститори в крипто борсата като маркира своята инвестиция в FTX до нула. Те заявиха, че фондовете, под които е била FTX са претърпели незначителни щети и че загубата от $150 милиона е била компенсирана от $7.5 милиарда реализирани и нереализирани печалби.

FTX заявиха, че може да стигнат до фалит ако не бъдат спасени. Възможно е недостига да е в размер от $8 милиарда. Binance трябваше да придобият затруднената крипто борса, но се оттеглиха, позовавайки се на неправилно управлявани средства.

Уебсайтовете на FTX и Alameda Research не работят, а Сам Банкман-Фрийд изтри туит, в който казваше, че средствата на клиентите на FTX са в безопасност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене