Home

Кои са най-ощетените инвеститори от падението на FTX?

10.11.2022 14:37 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои са най-ощетените инвеститори от падението на FTX?

Проблемите с ликвидността на FTX доведоха до големи загуби в инвестициите на множество компании, сред които американската мултинационална корпорация за инвестиционен мениджмънт BlackRock и Ontario Teachers' Pension Plan Board (пенсионния фонд на учителите в Онтарио, Канада).

Други известни пострадали инвеститори са Tiger Global, Temasek, Paradigm и Sequoia Capital. Пенсионния план на учителите в Онтарио е третият по големина пенсионен фонд в Канада, но за момента не е оповестено публично колко точно са инвестирали в FTX.

BlackRock и Tiger Global ръководеха кръгa на финансиране от Серия B-1 през 2021 г. (в който и пенсионния план на учителите от Онтарио взе участие) в резултат, на който FTX набраха $420 милиона. BlackRock са най-големият мениджър на активи в света и участието им в крипто сектора винаги се приема сериозно. Каква сума обаче са вложили през кръга на финансиране не е обявено.

Ясно е, че всички частни инвеститори на крипто борсата са пострадали. Според информация Том Брейди, звездата от NFL и бившата му съпруга Жизел Бюндхен са претърпели загуби, тъй като са имали инвестиции в крипто борсата.

Баскетболната звезда от NBA – Стеф Къри също влезе в партньорство с FTX през септември 2021 г. Това беше първата му инвестиция на крипто пазара. Организацията с нестопанска цел на Къри – Eat.Learn.Play си сътрудничи с борсата по благотворителни проекти. Все още обаче няма информация дали Къри е пострадал от срива на FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Срив до $12,000 изглежда силно вероятен


Компанията за рисков капитал Sequoia е сред частните инвеститори в крипто борсата като маркира своята инвестиция в FTX до нула. Те заявиха, че фондовете, под които е била FTX са претърпели незначителни щети и че загубата от $150 милиона е била компенсирана от $7.5 милиарда реализирани и нереализирани печалби.

FTX заявиха, че може да стигнат до фалит ако не бъдат спасени. Възможно е недостига да е в размер от $8 милиарда. Binance трябваше да придобият затруднената крипто борса, но се оттеглиха, позовавайки се на неправилно управлявани средства.

Уебсайтовете на FTX и Alameda Research не работят, а Сам Банкман-Фрийд изтри туит, в който казваше, че средствата на клиентите на FTX са в безопасност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

БРИКС: Русия отправя предупреждение за крипто добивa

БРИКС и по-специално Русия изразиха загриженост относно въздействието на добива на криптовалути върху енергийната инфраструктура, като подчертаха необходимостта от по-строги правила.

18.07.2024 6:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.