НАЧАЛО Други

Кои са най-ощетените инвеститори от падението на FTX?

ноември 10, 2022 14:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои са най-ощетените инвеститори от падението на FTX?

Проблемите с ликвидността на FTX доведоха до големи загуби в инвестициите на множество компании, сред които американската мултинационална корпорация за инвестиционен мениджмънт BlackRock и Ontario Teachers' Pension Plan Board (пенсионния фонд на учителите в Онтарио, Канада).

Други известни пострадали инвеститори са Tiger Global, Temasek, Paradigm и Sequoia Capital. Пенсионния план на учителите в Онтарио е третият по големина пенсионен фонд в Канада, но за момента не е оповестено публично колко точно са инвестирали в FTX.

BlackRock и Tiger Global ръководеха кръгa на финансиране от Серия B-1 през 2021 г. (в който и пенсионния план на учителите от Онтарио взе участие) в резултат, на който FTX набраха $420 милиона. BlackRock са най-големият мениджър на активи в света и участието им в крипто сектора винаги се приема сериозно. Каква сума обаче са вложили през кръга на финансиране не е обявено.

Ясно е, че всички частни инвеститори на крипто борсата са пострадали. Според информация Том Брейди, звездата от NFL и бившата му съпруга Жизел Бюндхен са претърпели загуби, тъй като са имали инвестиции в крипто борсата.

Баскетболната звезда от NBA – Стеф Къри също влезе в партньорство с FTX през септември 2021 г. Това беше първата му инвестиция на крипто пазара. Организацията с нестопанска цел на Къри – Eat.Learn.Play си сътрудничи с борсата по благотворителни проекти. Все още обаче няма информация дали Къри е пострадал от срива на FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Срив до $12,000 изглежда силно вероятен


Компанията за рисков капитал Sequoia е сред частните инвеститори в крипто борсата като маркира своята инвестиция в FTX до нула. Те заявиха, че фондовете, под които е била FTX са претърпели незначителни щети и че загубата от $150 милиона е била компенсирана от $7.5 милиарда реализирани и нереализирани печалби.

FTX заявиха, че може да стигнат до фалит ако не бъдат спасени. Възможно е недостига да е в размер от $8 милиарда. Binance трябваше да придобият затруднената крипто борса, но се оттеглиха, позовавайки се на неправилно управлявани средства.

Уебсайтовете на FTX и Alameda Research не работят, а Сам Банкман-Фрийд изтри туит, в който казваше, че средствата на клиентите на FTX са в безопасност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.