НАЧАЛО Биткойн

Питър Шиф предупреждава Биткойн трейдърите

ноември 11, 2022 15:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Питър Шиф предупреждава Биткойн трейдърите

Известният Биткойн и крипто критик Питър Шиф активно разпространява паника сред последователите си, след като Block.fi обяви, че не може да продължи да работи, както обикновено.

Шиф също така добави, че в обозримо бъдеще предстои да се случи още много и препоръча на последователите си да продадат всичките си Биткойн (BTC) монети, ако имат възможност. Засега FTX е единствената борса от топ 10, която не е в състояние да обработва тегления с пълен капацитет.

Очевидно е, че ситуацията около Block.fi е причинена от несъстоятелността на FTX. Платформата за крипто кредитиране и заемане обяви спирането на тегленията и препоръча на клиентите си да се въздържат от депозити до второ нареждане.

Драмата с FTX обаче не е единствената причина, поради която Питър Шиф се притеснява за бъдещето на флагманската криптовалута. Според икономиста последното публикуване на данни за индекса на потребителските цени не трябва да се счита за гориво за Биткойн или за пазара на криптовалути като цяло.

Разсъжденията на Шиф се основават на настоящото състояние на индустрията, която предполагаемо ще се срине още повече по време на ескалацията на ситуацията с FTX.

Поддръжникът на златото смята, че пазарът е твърде рисков в този момент, за да се навлиза в него, а промяна в политиката на Фед няма да го спаси от потенциален срив.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Комисар от CFTC коментира срива на FTX


Въпреки преднамереността на Шиф към Биткойн, неочаквано положителното публикуване на индекса на потребителските цени наистина се превърна в гориво за фондовия пазар, като S&P500 приключи вчерашния ден с 5% ръст, докато Биткойн едва успя да приключи деня на зелено.

По-голямата част от алткойните обаче показаха на инвеститорите двуцифрени печалби вчера като някои от тях дори се върнаха на нивата отпреди срива на FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Riot Platforms са добили 12% повече BTC през януари спрямо предходния месец

Майнинг компанията Riot Platforms е произвела 740 BTC през януари, което е с 12.3% повече спрямо декември 2022 г. и с 62% повече спрямо предходната година, съобщиха от компанията в понеделник.

февруари 7, 2023 11:14 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената

Ветеранът крипто трейдър Тоун Вейс твърди, че Биткойн (BTC) сега се бори да поддържа възхода си.

февруари 7, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: Предстои голям обрат, твърди анализатор

Крипто анализатор сподели оптимистично мнение за Биткойн (BTC), заявявайки, че активът може да се подготвя за значителни печалби.

февруари 6, 2023 12:25 2 мин. четене

Биткойн: Турбуленциите на пазара ще действат в полза на актива, твърди М. Сейлър

Основателят на MicroStrategy Майкъл Сейлър каза, че крипто скандалите и фалитите през 2022 г. ще бъдат от полза за Биткойн в дългосрочен план.

февруари 6, 2023 7:02 3 мин. четене