НАЧАЛО Биткойн

Питър Шиф предупреждава Биткойн трейдърите

ноември 11, 2022 15:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Питър Шиф предупреждава Биткойн трейдърите

Известният Биткойн и крипто критик Питър Шиф активно разпространява паника сред последователите си, след като Block.fi обяви, че не може да продължи да работи, както обикновено.

Шиф също така добави, че в обозримо бъдеще предстои да се случи още много и препоръча на последователите си да продадат всичките си Биткойн (BTC) монети, ако имат възможност. Засега FTX е единствената борса от топ 10, която не е в състояние да обработва тегления с пълен капацитет.

Очевидно е, че ситуацията около Block.fi е причинена от несъстоятелността на FTX. Платформата за крипто кредитиране и заемане обяви спирането на тегленията и препоръча на клиентите си да се въздържат от депозити до второ нареждане.

Драмата с FTX обаче не е единствената причина, поради която Питър Шиф се притеснява за бъдещето на флагманската криптовалута. Според икономиста последното публикуване на данни за индекса на потребителските цени не трябва да се счита за гориво за Биткойн или за пазара на криптовалути като цяло.

Разсъжденията на Шиф се основават на настоящото състояние на индустрията, която предполагаемо ще се срине още повече по време на ескалацията на ситуацията с FTX.

Поддръжникът на златото смята, че пазарът е твърде рисков в този момент, за да се навлиза в него, а промяна в политиката на Фед няма да го спаси от потенциален срив.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Комисар от CFTC коментира срива на FTX


Въпреки преднамереността на Шиф към Биткойн, неочаквано положителното публикуване на индекса на потребителските цени наистина се превърна в гориво за фондовия пазар, като S&P500 приключи вчерашния ден с 5% ръст, докато Биткойн едва успя да приключи деня на зелено.

По-голямата част от алткойните обаче показаха на инвеститорите двуцифрени печалби вчера като някои от тях дори се върнаха на нивата отпреди срива на FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога

Съоснователите на компанията за крипто анализи Glassnode смятат, че индексът на щатския долар (DXY) скоро ще се понижи и ще предизвика масивен бичи пазар на Биткойн (BTC).

септември 30, 2023 13:00 2 мин. четене

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.