НАЧАЛО Други

ОФИЦИАЛНО: Binance се оттегли от сделката за FTX

ноември 10, 2022 0:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ОФИЦИАЛНО: Binance се оттегли от сделката за FTX

Борсата за криптовалути Binance се оттегли от сделката за спасяване на конкурента си FTX, което е удар за инвеститорите, които се надяваха, че споразумението ще им помогне да си върнат средствата, след като FTX се срина тази седмица.

В изявление Binance заяви, че решението ѝ е „резултат от корпоративна проверка“.

Провалът на сделката може да изложи на риск милиарди долари, държани в FTX, което е изненадваща имплозия за компания, която само допреди няколко дни се смяташе за едно от най-стабилните кътчета на волатилния свят на крипто инвестициите.

Това представлява и изпадане в немилост на главния изпълнителен директор на FTX, Сам Банкман-Фрийд. През последните две години 30-годишният предприемач си спечели репутацията на една от най-интелигентните и надеждни фигури в крипто сектора.

Той изгради FTX в компания, чиято стойност възлизаше на $32 милиарда. Той похарчи стотици милиони долари, за да подкрепи други крипто компании, изпитващи затруднения. Също така Банкман-Фрийд се превърна в основен политически донор на президентската кампания на Джо Байдън-младши.

След това, в рамките на няколко дни, именно основателят на FTX се нуждаеше от спасяване.

Сривът на младата му империя беше сериозен удар по крипто пазара. Във вторник Банкман-Фрийд заяви, че планира да продаде внезапно закъсалата си компания на конкурента си Binance. Но Binance, без да предоставя подробности, заяви, че опасенията относно докладите „за неправилно управлявани средства на клиенти“ и непотвърдените разследвания от страна на американските регулаторни органи са я накарали да се откаже от сделката.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарната катастрофа тепърва ще се разиграва, твърди Артър Хейс


„Всеки път, когато основен играч в дадена индустрия се провали, потребителите на дребно ще пострадат“, се казва в изявлението на Binance. „През последните няколко години видяхме, че крипто екосистемата става все по-устойчива и вярваме, че с времето отклоненията, които злоупотребяват със средствата на потребителите, ще бъдат отстранени от свободния пазар.“

FTX отказва да коментира оттеглянето на Binance от сделката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “ОФИЦИАЛНО: Binance се оттегли от сделката за FTX”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене