НАЧАЛО Други

ОФИЦИАЛНО: Binance се оттегли от сделката за FTX

10.11.2022 0:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ОФИЦИАЛНО: Binance се оттегли от сделката за FTX

Борсата за криптовалути Binance се оттегли от сделката за спасяване на конкурента си FTX, което е удар за инвеститорите, които се надяваха, че споразумението ще им помогне да си върнат средствата, след като FTX се срина тази седмица.

В изявление Binance заяви, че решението ѝ е “резултат от корпоративна проверка”.

Провалът на сделката може да изложи на риск милиарди долари, държани в FTX, което е изненадваща имплозия за компания, която само допреди няколко дни се смяташе за едно от най-стабилните кътчета на волатилния свят на крипто инвестициите.

Това представлява и изпадане в немилост на главния изпълнителен директор на FTX, Сам Банкман-Фрийд. През последните две години 30-годишният предприемач си спечели репутацията на една от най-интелигентните и надеждни фигури в крипто сектора.

Той изгради FTX в компания, чиято стойност възлизаше на $32 милиарда. Той похарчи стотици милиони долари, за да подкрепи други крипто компании, изпитващи затруднения. Също така Банкман-Фрийд се превърна в основен политически донор на президентската кампания на Джо Байдън-младши.

След това, в рамките на няколко дни, именно основателят на FTX се нуждаеше от спасяване.

Сривът на младата му империя беше сериозен удар по крипто пазара. Във вторник Банкман-Фрийд заяви, че планира да продаде внезапно закъсалата си компания на конкурента си Binance. Но Binance, без да предоставя подробности, заяви, че опасенията относно докладите “за неправилно управлявани средства на клиенти” и непотвърдените разследвания от страна на американските регулаторни органи са я накарали да се откаже от сделката.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарната катастрофа тепърва ще се разиграва, твърди Артър Хейс


“Всеки път, когато основен играч в дадена индустрия се провали, потребителите на дребно ще пострадат”, се казва в изявлението на Binance. “През последните няколко години видяхме, че крипто екосистемата става все по-устойчива и вярваме, че с времето отклоненията, които злоупотребяват със средствата на потребителите, ще бъдат отстранени от свободния пазар.”

FTX отказва да коментира оттеглянето на Binance от сделката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовият пазар ще продължи бичия си пазар ако съдим по историята

Според неотдавнашен анализ на Ned Davis Research (NDR) настоящата възходяща тенденция в цените на акциите продължава само 344 дни.

29.02.2024 20:00 1 мин. четене

БРИКС: Отношенията между Русия и Бразилия ще разширят значително влиянието на съюза

По време на 12-ата сесия на Междуправителствената руско-бразилска комисия за търговско-икономическо, научно и техническо сътрудничество се случиха важни събития, които отбелязаха значителен напредък в руско-бразилските отношения.

29.02.2024 19:00 2 мин. четене

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “ОФИЦИАЛНО: Binance се оттегли от сделката за FTX”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.