НАЧАЛО Финтех

Binance придобива крипто гиганта FTX

ноември 8, 2022 20:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance придобива крипто гиганта FTX

Binance подписа необвързващо писмо за намерение (LOI), с което възнамерява да придобие изцяло крипто борсата FTX. 

Според главния изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао, това ще помогне за решаване на “кризата с ликвидността” на FTX. 

Сам Банкман-Фрийд, основателят на FTX, каза, че сега нещата “се нареждат” като се има предвид, че Binance ще бъде първият и последен инвеститор на борсата.  

Условията на сделката не са оповестени, а от Binance казват, че може да се оттеглят “по всяко време”. Джао каза, че неговата компания ще трябва да извърши някои надлежни проверки преди да финализират сделката.

Според Банкман-Фрийд развитието може потенциално да бъде от полза за цялата крипто индустрия. Той също така изрази адмирации спрямо Джао за това, че е свършил “невероятна работа по изграждането на глобалната крипто екосистема” и “създаването на по-свободен икономически свят“. Банкман-Фрийд също така каза, че FTX е “в най-добрите ръце“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво да следим след скорошния възход?


Крипто магнатът каза, че в момента борсата работи по изчистването на проблемите около тегленията на клиентите.  През уикенда Джао написа в Twitter че Binance са решили да разтоварят всичките си FTT токени след като започнаха да се появяват спекулации за финансовите затруднения на Alameda Research – компанията, свързана с FTX.

Токенът на FTX (FTT) поскъпна с повече от 22% след новините за сделката, а BNB на Binance също се повиши с 19.58%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.