НАЧАЛО Финтех

Binance придобива крипто гиганта FTX

ноември 8, 2022 20:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance придобива крипто гиганта FTX

Binance подписа необвързващо писмо за намерение (LOI), с което възнамерява да придобие изцяло крипто борсата FTX. 

Според главния изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао, това ще помогне за решаване на „кризата с ликвидността“ на FTX. 

Сам Банкман-Фрийд, основателят на FTX, каза, че сега нещата „се нареждат“ като се има предвид, че Binance ще бъде първият и последен инвеститор на борсата.  

Условията на сделката не са оповестени, а от Binance казват, че може да се оттеглят „по всяко време“. Джао каза, че неговата компания ще трябва да извърши някои надлежни проверки преди да финализират сделката.

Според Банкман-Фрийд развитието може потенциално да бъде от полза за цялата крипто индустрия. Той също така изрази адмирации спрямо Джао за това, че е свършил „невероятна работа по изграждането на глобалната крипто екосистема“ и „създаването на по-свободен икономически свят„. Банкман-Фрийд също така каза, че FTX е „в най-добрите ръце„.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво да следим след скорошния възход?


Крипто магнатът каза, че в момента борсата работи по изчистването на проблемите около тегленията на клиентите.  През уикенда Джао написа в Twitter че Binance са решили да разтоварят всичките си FTT токени след като започнаха да се появяват спекулации за финансовите затруднения на Alameda Research – компанията, свързана с FTX.

Токенът на FTX (FTT) поскъпна с повече от 22% след новините за сделката, а BNB на Binance също се повиши с 19.58%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Goldman Sachs планира да похарчи милиони за крипто сектора

Goldman Sachs планира да похарчи милиони долари, за да купува или инвестира в подценени криптокомпании в условията на пазарна депресия след имплозията на FTX, тъй като вижда дългосрочни пазарни възможности, съобщи Reuters във вторник.

декември 8, 2022 8:42 1 мин. четене

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене

Кои са най-големите DeFi протоколи?

Според данни разликата между втория и третия по големина протокол в мрежата възлиза на повече от $2 милиарда, а между първо и трето място – почти $3 милиарда.

ноември 27, 2022 18:44 1 мин. четене

CBDC: Банката на Япония ще тества дигиталната йена през 2023 г.

Банката на Япония обяви, че работи с трите най-големи банки в страната за стартиране на пробна версия на дигитална йена.

ноември 26, 2022 11:58 1 мин. четене