НАЧАЛО Крипто Крими

Директорите на крипто гиганти, които попаднаха в мерника на SEC

ноември 5, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорите на крипто гиганти, които попаднаха в мерника на SEC

Сам Банкман-Фрийд наскоро бе признат за виновен в измама на клиентите на неговата вече фалирала крипто борса FTX. Това високопрофилно дело предизвика шокови вълни в индустрията.

Но той не е единственият, който е в полезрението на регулаторите. През миналата година, когато цените на токените рязко спаднаха, в сектора се случиха и други сривове, които поставиха под прицела на властите няколко индустриални магнати.

Разследванията не са непременно индикация за нарушения, а обвиненията може да не доведат до присъди.

Регулаторните органи насочиха вниманието си и към други фигури от индустрията. Срещу Binance и нейният главен изпълнителен директор Чанпен Джао бяха повдигнати обвинения от Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ за предполагаема измама и от Комисията по финансовите пазари за управление на “незаконна” борса и “фиктивна” програма за съответствие. Binance отхвърли тези обвинения, като заяви, че те са неоснователни.

До Куон, съосновател на Terraform Labs, е изправен пред множество обвинения в измама в САЩ и е арестуван за предполагаема фалшификация на документи в Черна гора. Куон последователно отрича тези обвинения.

Алекс Машински, основател на Celsius Network, подаде молба за обявяване в несъстоятелност през юли 2022 г. Той пледира невинен по обвиненията за измама в САЩ, които го обвиняват в подвеждане на клиентите и завишаване на стойността на крипто токена на компанията му. Срещу него са заведени и съдебни дела от различни регулаторни органи.

Бари Силбърт, ръководител на Digital Currency Group, е изправен пред съдебен иск от главния прокурор на Ню Йорк, който го обвинява в измама на клиенти за над $1 милиард. Силбърт категорично отхвърли тези обвинения.

Voyager Digital на Стивън Ерлих се сблъска с обвинения в подвеждане на клиентите и поемане на прекомерни рискове, което доведе до краха на платформата. Ерлих твърдеше, че срещу него е имало несправедливи нападки.

Китайският предприемач Джъстин Сън и неговите компании, включително Tron Foundation, бяха обвинени в измама от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за предполагаемо завишаване на обема на търговията и укриване на плащания към известни личности. Сън отхвърли жалбата, като заяви, че тя е неоснователна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.