НАЧАЛО Регулации

Крипто заемодателят Celsius е обвинен в нарушения и измамни практики

юли 8, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто заемодателят Celsius е обвинен в нарушения и измамни практики

Celsius, известен крипто заемодател, се сблъска с тежки неуспехи през 2022 г., което доведе до продължаващ контрол от страна на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC).

Celsius и нейният бивш главен изпълнителен директор, Алекс Машински, бяха обвинени в нарушаване на множество закони на САЩ преди фалита на компанията.

Според доклад на Bloomberg CFTC е открила доказателства за подвеждащи практики спрямо инвеститорите от страна на Celsius. В доклада се подчертава също, че Celsius умишлено е избрала да не изпълни необходимите изисквания за регистрация пред регулаторния орган.

Освен това срещу Машински са повдигнати обвинения за нарушаване на няколко нормативни акта. В случай че повечето комисари на CFTC се съгласят с тези констатации, съдебните процедури във федералния съд могат да започнат още този месец.

На 16 юни 2022 г. регулаторите на ценни книжа от пет американски щата започнаха разследване на Celsius малко след внезапното спиране на тегленията за потребителите на 13 юни 2022 г.

Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) и федералните прокурори от Манхатън също започнаха разследвания срещу компанията.

Особено важно е, че бившият главен изпълнителен директор на дружеството за крипто кредитиране в момента е изправен пред съдебно дело, заведено от главния прокурор на Ню Йорк. През януари 2023 г. Машински беше обвинен, че е измамил инвеститорите и е причинил значителни финансови загуби в размер на милиарди долари.

Освен това назначеният от съда експерт по несъстоятелността повдигна обвинения срещу Машински, твърдейки, че той е подвел обществеността, като е декларирал невярно намеренията си да закупи повече или да запази CEL токени, докато е продавал родния токен CEL.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулациите на криптовалутите са по-нужни от всякога според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг подчерта, че е изключително важно Съединените щати да създадат регулаторна рамка за криптоактивите.

септември 30, 2023 20:00 1 мин. четене

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.