НАЧАЛО Крипто Крими

Tърсенето на най-издирваният мъж в крипто пространството

октомври 30, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tърсенето на най-издирваният мъж в крипто пространството

До Куон, някогашна водеща фигура в света на криптовалутите, се сблъска с драматичен обрат на събитията, когато беше задържан на черногорско летище.

Издирван от Интерпол, Куон се укриваше от властите след катастрофата с криптовалутите TerraUSD и Luna, която доведе до зашеметяващата загуба от $40 милиарда на пазара.

Обвинен в измама на инвеститорите и заподозрян в укриване на крипто богатство, Куон сега е изправен пред обвинения в САЩ и Южна Корея, като в последната може да получи рекордно дълъг затвор, ако бъде осъден. Въпреки че отрича да е извършвал измами, изчезването на Куон от резиденцията му в Сингапур засили интригата. От неразкрито място той продължи да контактува с обществеността, като дори предизвиква голям политически скандал в Черна гора с писмо, изпратено от затвора до министър-председателя.

Арестът на Куон се случи в Черна гора, където той бе открит с фалшив костарикански паспорт. Както САЩ, така и Южна Корея се борят за неговата екстрадиция, като Ню Йорк вероятно ще бъде бъдещата му дестинацията, ако бъде изпратен в САЩ. Междувременно разследванията на действията на Куон по време на катастрофата на TerraUSD разкриха предполагаеми лъжи относно използването на блокчейн на Terra от Chai, южнокорейско приложение за разплащания.

Тъй като съдебните битки продължават, Куон също продължава да бъде задържан в черногорски затвор, където е изолиран. Неотдавнашният му опит да бъде пуснат под гаранция беше отхвърлен с мотива, че има опасност да избяга.

Докато се сблъсква с тази мрачна реалност, предишният разточителен начин на живот на Куон в Сингапур, характеризиращ се с луксозни жилища и екстравагантни социални събирания, рязко контрастира с настоящата му ситуация. Въпреки предизвикателствата на затворническия живот той изглежда се справя с обстоятелствата, запазвайки привидно спокойствие.

В тази сложна история за възхода и падението на един крипто магнат действията на Куон и техните последици служат като поучителна история в сферата на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт, който доведе до значителна загуба от приблизително $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

ноември 24, 2023 21:00 2 мин. четене

Крадци се представят за полицаи, за да ограбят богати крипто инвеститори

В Канада полицията е повдигнала обвинение на 34-годишен мъж за участието му в обир на жилище. В инцидента са участвали лица, представящи се за служители на правоприлагащите органи, и в резултат на това е извършена кражба на $7.3 милиона в криптовалута.

ноември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.