НАЧАЛО Други

04.06.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: 7 държави официално са подали заявления за присъединяване

Стана ясно, че още преди срещата на БРИКС., когато ще се коментира разширяването на съюза, седем държави официално са подали заявления за присъединяване.

С разрастването на БРИКС чрез включването на нови държави съюзът може да промени глобалния и икономическия пейзаж, което представлява както предизвикателство, така и възможност за глобалните участници.

След като алиансът наскоро добави 4 нови членки, още седем държави са обявили планове да се присъединят към БРИКС преди следващата среща на върха. Тези усилия подчертават общия призив между нововъзникващите икономики от основите на БРИКС като основен вид защита или валидна валута срещу господството на щатския долар.

Тези държави включват Камерун, Пакистан, Шри Ланка, Сирия, Тайланд, Венецуела и Зимбабве. Тази инициатива демонстрира привлекателността на основополагащите принципи на БРИКС сред развиващите се страни, които виждат в този съюз реална алтернатива на господството на щатския долар.

Разширяването на съюза с потенциалното приемане на седем нови държави бележи голям геополитически обрат. Всяко ново заявление обаче носи своя дял от предизвикателства и възможности и променя баланса на силите на световната сцена.

С неотдавнашното си заявяване на интерес към присъединяване в редиците на алианса и желание да участва в срещата на върха през 2024 г. Тайланд подчертава нарастващата привлекателност на БРИКС за нововъзникващите икономики.

Пакистан, от своя страна, е в напреднали дискусии с Русия за своето интегриране, въпреки че напрежението с Индия може да усложни процеса.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ банката на Сингапур планира да управлява $370 милиарда до 2 години

DBS Group, която е най-голямата банка в Югоизточна Азия, се стреми към това да управлява 500 милиарда сингапурски долара ($369.7 милиарда) до 2026 г.

13.06.2024 14:00 1 мин. четене

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.