Home

БРИКС: Венецуела иска да допринесе за новия икономически ред

12.08.2023 15:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Венецуела иска да допринесе за новия икономически ред

В очакване на предстоящата годишна среща на върха, която потенциално може да доведе до разширяване на блока БРИКС, Венецуела изрази желанието си да играе роля в това, което нарича "нов икономически ред". 

Иван Хил, виден дипломат, представляващ Венецуела, изрази амбицията на страната да се присъедини към алианса и подчерта стремежа ѝ да се превърне в ключов “енергиен център” в близко бъдеще.

Сред държавите, които проявяват интерес, Венецуела е силен претендент за членство в БРИКС. Хил също така подчерта значителните световни петролни запаси на Венецуела, изтъквайки как този ценен ресурс би могъл да повлияе положително на траекторията на растеж на блока, затвърждавайки позицията му в рамките на развиващия се алианс.

През годината икономическата коалиция БРИКС пое по интригуваща траектория. С наближаването на предстоящата среща на върха страните членки започнаха дискусии относно валутите и стратегиите за разширяване, определяйки курса за следващата година. Едновременно с това няколко държави се представиха като потенциални кандидати, желаещи да се включат в блока.

По думите на Хил, че Венецуела възприема БРИКС като нов глобален избор – път към единство и модерен икономически ред.

Той разкри още:

Президентът на Венецуела Николас Мадуро официално подаде заявление за членство на страната в БРИКС.

С най-големите петролни резерви в света, надхвърлящи 300 милиарда барела… Венецуела може да окаже значително влияние в рамките на БРИКС.

Той също така изтъкна напредналата инфраструктура на Венецуела, предвиждайки потенциала на страната да служи като енергиен център за алианса, като по този начин осветли перспективите, които идват с членството.

Включването на Венецуела несъмнено ще допринесе за пренастройване на динамиката на световната икономическа мощ. Освен това Саудитска Арабия, която се стреми да стане член на БРИКС и разполага със значителни петролни резерви и значителен дял от световните продажби на петрол, може да допълни целите на блока. 

Тези потенциални присъединявания са на път значително да подсилят усилията на коалицията за намаляване на зависимостта от щатския долар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.