БРИКС: 3 нови държави официално подадоха заявление за присъединяване

15.04.2024 7:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: 3 нови държави официално подадоха заявление за присъединяване

През 2024 г. броят на държавите, които проявяват интерес към присъединяване към алианса БРИКС, значително нараства.

През тази година още три държави официално подадоха заявления за членство в блока. Решението относно включването на нови членове ще бъде постигнато чрез консенсус по време на предстоящата 16-та среща на върха, която е планирана да се проведе в Казанска област в Русия през октомври.

Тези държави са Зимбабве, Камерун и Пакистан. Всяка от тези развиващи се страни, изправени пред икономически предизвикателства, вижда в членството в БРИКС възможност за укрепване на икономиките си.

Въпреки това настоящите им предложения към алианса се възприемат като ограничени, което потенциално възпрепятства шансовете им за приемане. Разчитането им на алианса за икономически напредък без значителен принос може да повлияе на перспективите им за присъединяване тази година.

Като се имат предвид предишните тенденции на БРИКС да приема в състава си богати на петрол държави, за да използва енергийните им сектори срещу САЩ, включването на икономически по-слаби държави може да срещне пречки. Стратегическите ходове на блока по отношение на валутата и секторното влияние върху икономиката на САЩ се наблюдават отблизо, особено що се отнася до въздействието на потенциалното отдалечаване от долара.

Освен това Индия е обезпокоена от кандидатурата на Пакистан за членство в БРИКС, особено като се има предвид, че Пакистан се съюзява с Русия и Китай в този стремеж. Тъй като решенията за членство се основават на консенсус, Индия вероятно ще се противопостави на отправянето на покана към Пакистан.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.