НАЧАЛО Крипто Крими

Блокчейн протоколът Multichain Bridge е предполагаемо компроментиран

юли 8, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн протоколът Multichain Bridge е предполагаемо компроментиран

Токени на стойност милиони долари са изтеглени от Multichain Bridge в мрежата на Fantom, което поражда опасения за потенциален пробив в сигурността.

Токените включват USDC, обвит Биткойн, обвит Етериум, DAI, Chainlink, Curve DAO, YFI, Wootrade Network и значителна част от общото предлагане на UniDex. Средства са се движили и по моста Moonriver на Multichain, заедно с прехвърляне на средства в базирания на Dogecoin блокчейн Dogechain.

Никакви средства не са били прехвърлени извън първоначалните портфейли за дестинация, както и не са били продадени или преместени в услуга за смесване на криптовалути. От Multichain все още не са направили изявление относно движението на средствата, докато фондация Fantom активно анализира ситуацията.

Първоначалният анализ предполага връзка между този инцидент и LayerZero – крос-верижна платформа, която наскоро добави поддръжка за някои от засегнатите токени. Главният изпълнителен директор на LayerZero обаче потвърди, че проблемът не е свързан с тяхната платформа.

Една от хипотезите е, че потребителите може да изтеглят активи от Multichain Bridge, за да ги прехвърлят към LayerZero. Алтернативно, възможно е някой, който има контрол върху моста, да е отговорен, тъй като по време на транзакциите не са били изгаряни средства от страна на Fantom.

Портфейл, който е получил значителни количества USDC, е участвал в транзакция от стария мост Binance Smart Chain малко преди това. Multichain Bridge разчита на многостранен изчислителен механизъм, включващ 21 възела, някои от които са необходими за оторизиране и подписване на транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Топ крипто борса загуби близо $8 милиона в криптовалути след пробив на сигурността

На 24 септември борсата HTX на Huobi Global претърпя значителен пробив в сигурността, в резултат на което бяха загубени дигитални активи на стойност $7.9 милиона.

септември 26, 2023 13:00 2 мин. четене

Крипто борса претърпя тежък пробив на сигурността – засегнати са 100,000 сметки

Водещата крипто борса в Южна Корея – Upbit – в момента се бори със значителен пробив в сигурността, който се отрази на цялата крипто общност.

септември 25, 2023 16:00 2 мин. четене

Бивш банкер от Deutsche Bank се призна за виновен за организиране на крипто измама

На 10 септември Министерството на правосъдието на САЩ публикува съобщение относно бивш инвестиционен банкер, който се призна за виновен в организирането на инвестиционна измама с криптовалута.

септември 20, 2023 20:00 2 мин. четене

SEC иска да започне разследване срещу американския клон на Binance

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) настоява съдът във Вашингтон да даде зелена светлина на разследването на Binance.US.

септември 19, 2023 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.