НАЧАЛО Биткойн

OAE се позиционират като лидер в добива на Биткойн

юли 8, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OAE се позиционират като лидер в добива на Биткойн

Обединените арабски емирства (ОАЕ) се превръщат в известна дестинация за добив на Биткойн, привличайки инвестиции от големи играчи като Binance и Tether.

ОАЕ имат потенциала да генерират приблизително 13 EH/s, което представлява 3.7% от общия хашрейт на Биткойн, надминавайки “богатите на енергия” съседни държави. Това позиционира ОАЕ като иновативен лидер в областта на добива на Биткойн.

Едно от ключовите предимства на ОАЕ е разширяващото се електроснабдяване, с неотдавнашни събития като откриването на Барака, най-голямата атомна електроцентрала в арабския регион. Това осигурява на Биткойн миньорите надеждно и рентабилно снабдяване с електроенергия.

Освен това благоприятната за бизнеса среда и положителната позиция на ОАЕ спрямо криптовалутите насърчават благоприятните взаимоотношения с правителствени организации, банки и доставчици на услуги.

Въпреки това индустрията за добив на Биткойн в ОАЕ е изправена пред предизвикателства, като например екстремния климат и пропуските в нормативната уредба. Суровите условия на работа и липсата на цялостна регулация създават пречки за миньорите, с изключение на полуправителствените проекти.

Въпреки тези предизвикателства компании като Marathon Digital са започнали мащабни операции по добив в сътрудничество с подкрепяната от държавния инвестиционен фонд на Абу Даби компания Zero Two.

Усилията им проправят пътя за разработването на съоръжения за добив на Биткойн от следващо поколение в ОАЕ. Благодарение на благоприятните условия и пионерските начинания ОАЕ са на път да се превърнат в значителен център за добив на Биткойн в бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

“Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията “Rektember”.

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.