Wrapped Bitcoin

Wrapped Bitcoin WBTC

Ранк 16
Ранк 16
Wrapped Bitcoin цена в USD:

$25,651.25

Пазарна капитализация
$4,023,338,986.168
156,848 WBTC
24ч Обем
$192,217,965
7,494WBTC
Крипто в циркулация
156,847.675 WBTC
Макс : 156847.67545214

Какво е Wrapped Bitcoin

Wrapped Bitcoin (WBTC), наричан още “Обвит Биткойн” или “Опакован Биткойн” е проект, създаден от група разработчици и организации за улесняване на взаимодействието между различни блокчейн мрежи.

WBTC е ERC-20 токен, който отразява цената на Биткойн – един WBTC се равнява на един BTC. Един BTC може да бъде конвертиран в WBTC и обратно. Прехвълрянето на токена става по-бързо от нормалния Биткойн, но ключовото предимство на WBTC е интеграцията му в света на портфейлите на Етериум, децентрализираните приложения (dApps) и смарт договори.

WBTC е стартиран на 26 октомври 2018 г. като колаборация между BitGo, Kyber Network, Ren (бившия Republic Protocol) и други партньори, която цели да използва предимствата на Биткойн в блокчейна на Етериум. Wrapped Bitcoin стартира в основната мрежа на Етериум през януари 2019 г.

Един от основните проблеми, с които потребителите на криптовалути постоянно се сблъскват, е, че няма толкова много мостове между различните вериги, които да свързват Етериум и Биткойн. Създателите на WBTC настояват, че криптовалутата помага да се оптимизира Биткойн за децентрализирани случаи на употреба в рамките на екосистемата на Етериум чрез стандартизиране на Биткойн до ERC-20.

Сега проектът се контролира от децентрализирана автономна организация (DAO), наречена WBTC DAO.

Как се произвеждат токените WBTC?

Управляващите членове на WBTC DAO решават за основните актуализации и промени в протокола, както и за това кой може да поеме ролята на търговци и попечители, които управляват системата.

Потребителите, които разполагат с BTC и искат да ги конвертират в WBTC, трябва да взаимодействат с търговци. Търговците инициират процеса на изсичане или изгаряне на WBTC токени като извършват процедури за проверка, за да потвърдят самоличността на потребителите.

Попечителите държат действителните BTC, които се “опаковат” и извършват действителното изсичане и изгаряне на токени в блокчейна на Етериум. Когато WBTC бъдат изгорени, BTC се връщат на потребителя от попечителя. Когато се изсичат нови WBTC, BTC се вземат от потребителя и се съхраняват от попечителя.

С други думи, WBTC за BTC, е както USDT за щатския долар. И двете заобикалят несъвместимостта чрез нов, съвместим дигитален актив, пряко обвързан с оригиналния.

За да се възползвате пълноценно както от Wrapped Bitcoin, така и от ниските такси за газ, конвертирането от WBTC към Polygon също е много популярно. След завършеното конвертиране с помощта на някой от тези мостове ще е необходима допълнителна стъпка – свързване на портфейл с Polygon Bridge.

Крипто Новини

Dogecoin: Ще има ли скок на цената след действията на Binance?

През изминалата седмица Dogecoin (DOGE) се търгуваше в диапазон заедно с останалата част от крипто пазара.

април 30, 2023 19:00 2 мин. четене

Крипто обир за милиони разтърси лидера в бранша Euler Finance

След като компанията потвърди атаката на стойност почти $200 милиона, EUL, родния токен на Euler Finance спадна с около 48%.

март 13, 2023 16:15 1 мин. четене

Celsius конвертира 23,000 WBTC на фона на преструктурирането

Крипто кредиторът Celsius разкри, че е конвертирал почти 23,000 WBTC в Биткойн (BTC) по време на процеса си на преструктуриране.

март 4, 2023 20:02 1 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене