НАЧАЛО Крипто Крими

Директорите на крипто гиганти, които попаднаха в мерника на SEC

05.11.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорите на крипто гиганти, които попаднаха в мерника на SEC

Сам Банкман-Фрийд наскоро бе признат за виновен в измама на клиентите на неговата вече фалирала крипто борса FTX. Това високопрофилно дело предизвика шокови вълни в индустрията.

Но той не е единственият, който е в полезрението на регулаторите. През миналата година, когато цените на токените рязко спаднаха, в сектора се случиха и други сривове, които поставиха под прицела на властите няколко индустриални магнати.

Разследванията не са непременно индикация за нарушения, а обвиненията може да не доведат до присъди.

Регулаторните органи насочиха вниманието си и към други фигури от индустрията. Срещу Binance и нейният главен изпълнителен директор Чанпен Джао бяха повдигнати обвинения от Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ за предполагаема измама и от Комисията по финансовите пазари за управление на “незаконна” борса и “фиктивна” програма за съответствие. Binance отхвърли тези обвинения, като заяви, че те са неоснователни.

До Куон, съосновател на Terraform Labs, е изправен пред множество обвинения в измама в САЩ и е арестуван за предполагаема фалшификация на документи в Черна гора. Куон последователно отрича тези обвинения.

Алекс Машински, основател на Celsius Network, подаде молба за обявяване в несъстоятелност през юли 2022 г. Той пледира невинен по обвиненията за измама в САЩ, които го обвиняват в подвеждане на клиентите и завишаване на стойността на крипто токена на компанията му. Срещу него са заведени и съдебни дела от различни регулаторни органи.

Бари Силбърт, ръководител на Digital Currency Group, е изправен пред съдебен иск от главния прокурор на Ню Йорк, който го обвинява в измама на клиенти за над $1 милиард. Силбърт категорично отхвърли тези обвинения.

Voyager Digital на Стивън Ерлих се сблъска с обвинения в подвеждане на клиентите и поемане на прекомерни рискове, което доведе до краха на платформата. Ерлих твърдеше, че срещу него е имало несправедливи нападки.

Китайският предприемач Джъстин Сън и неговите компании, включително Tron Foundation, бяха обвинени в измама от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за предполагаемо завишаване на обема на търговията и укриване на плащания към известни личности. Сън отхвърли жалбата, като заяви, че тя е неоснователна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия от февруари по обвинения в пране на пари.

18.05.2024 3:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.