НАЧАЛО Алткойни

Binance премахва близо 40 ликвидни пула за BTC, ADA, MATIC и други

28.08.2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance премахва близо 40 ликвидни пула за BTC, ADA, MATIC и други

Binance, най-голямата крипто борса в света, наскоро обяви значителна промяна в своя Binance Liquid Swap, като премахна 39 пула за ликвидност. 

Сред известните криптовалути и токени, които се премахват от тези пулове, са Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Биткойн (BTC), Tron (TRX), Avalanche (AVAX), Polkadot (DOT), Filecoin (FIL) и Pepe Coin (PEPE).

Решението за тези промени беше оповестено в официално съобщение на Binance на 28 август. Борсата традиционно добавя и премахва криптовалути от услугите си на периодични интервали. Неотдавнашните правни действия и регулаторни пречки, поставени от SEC и CFTC на САЩ, обаче принудиха Binance да извърши тези промени, като се има предвид значителното намаляване на обемите на търговия и ликвидността.

Binance подчерта своя ангажимент за оптимизиране на търговския опит, ценовата стабилност и слипинга за своите потребители чрез периодични прегледи на изброените пулове за ликвидност, като цели ефективно концентриране на ликвидността.

От 1 септември в 07:00 ч. българско време, Binance ще премахне 13 BNB двойки от ликвидния пул. Сред тях са ADA/BNB, MATIC/BNB, FIL/BNB, AVAX/BNB, TRX/BNB, CHZ/BNB, CTSI/BNB, GALA/BNB, NEO/BNB, SUSHI/BNB, SXP/BNB, THETA/BNB и ICP/BNB.

Освен това ще бъдат засегнати и различни двойки, включващи Биткойн и Етериум, като ALICE/BTC, APE/BTC, CHZ/BTC, ID/BTC, SUSHI/BTC, SXP/BTC, THETA/BTC и TRX/ETH.

Други премахнати пулове за ликвидност включват BTC/TUSD, DOT/BUSD, FRONT/BUSD, AVA/USDT, ENJ/USDT, KDA/USDT, LIT/USDT, PAXG/USDT, PEPE/USDT, SANTOS/USDT, TKO/USDT и TLM/USDT.

Към датата на обявяване потребителите не могат да внасят ликвидност в гореспоменатите пулове. Освен това на 1 септември на лицата, притежаващи позиции в тези пулове, ще бъдат върнати депозираните активи в портфейлите им.

Междувременно Binance обмисля модификации на своята търговия с Биткойн с нулева такса по отношение на спот и маржин двойката BTC/TUSD. Тази корекция потенциално може да доведе до значителен спад на пазара, аналогичен на 90% спад в обема на търговията, наблюдаван, когато Binance прекрати търговията с нулева такса през март.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Тази криптовалута скочи с над 40% след съобщение за нова актуализация

Алткойн, свързан с ориентиран към сигурността крипто портфейл, значително надмина по-широкия пазар на дигитални активи, като тази седмица се повиши с над 40%.

19.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.