ApeCoin

ApeCoin APE

Ранк 72
Ранк 72
ApeCoin цена в USD:

$1.234

Пазарна капитализация
$454,997,214.951
368,593,750 APE
24ч Обем
$56,592,797
45,845,888APE
Крипто в циркулация
368,593,750 APE
Макс : 1000000000

Какво е ApeCoin

ApeCoin (APE) е ютилити (функционален) токен, базиран на ERC-20 стандарта, който изпълнява различни функции в рамките на екосистемата APE. Оригиналната колекция Bored Ape Yacht Club (BAYC) е разработена от Yuga Labs – Web3 компания, основана през февруари 2021 г., чиито три колекции – BAYC, Mutant Ape Yacht Club (MAYC) и Bored Ape Kennel Club (BAKC) се превърнаха в едни от най-успешните на пазара.

Никол Мюниц служи като главен изпълнителен директор на Yuga Labs, като преди това е била партньор в рекламната компания B-Reel и основател на собствена бутикова консултантска агенция.

Предложението за подобряване на ApeCoin-1 (AIP-1), с което се създава ApeDAO, е подадено от съоснователя на Cartan Group LLC, консултантска фирма, базирана на Каймановите острови. APE токенът беше пуснат под ръководството на ApeDAO през март 2022 г. и разпространен сред притежателите на NFT, касата на ApeDAO и други заинтересовани страни като Yuga Labs, Cartan Group и Фондацията APE и нейните членове на борда.

Съоснователят на Reddit Алексис Оханян, Ят Сиу от групата за разработчици и рисков капитал Animoca Brands и инвеститора от FTX Ейми Ву са сред членовете на борда на фондацията. Междувременно, въпреки че създателят на BAYC Yuga Labs не контролира ApeCoin, неговите основатели са получили значителна част от общото предлагане на APE и компанията е посочена като участник в проекта.

DAO структурата на ApeCoin

Всеки, който закупи криптовалутата APE, има право да стане член на децентрализираната автономна организация, която ще управлява касата и ще гласува предложения за бъдещи проекти, свързани с монетата. Въпреки че ApeCoin е свързана с BAYC и Yuga Labs, технически тя се контролира от ApeCoin DAO, а Yuga Labs твърди, че няма собственост върху ApeCoin DAO.

Вместо централизирана структура за контрол, има петчленен “борд” от криптоинвеститори от най-висок ранг, който ще наблюдава определени предложения, свързани с ApeCoin DAO и всеки член получава шестмесечен мандат, след което членовете на общността на ApeCoin DAO могат да гласуват кой ще бъде бъдещият борд.

Как работи ApeCoin?

Тези, които притежаваха Bored Ape NFT, можеха да получат 10,094 APE токена при старта на инициативата, докато притежателите на Mutant Apes можеха да получат значително по-малко – общо 2,042 APE.

Базираните на Етериум APE токени са взаимозаменяеми, което позволява известна гъвкавост при използването им, както като токен за упрлавление на мрежата, така и като валута в проекти, които го включват в своите проекти. Основните цели пред ApeCoin, според разработчиците на проекта, са:

 • Притежателите могат да участват в ApeDAO, като вземат решения за посоката на развитие на общността и бъдещото включване в нови начинания.
 • Разработчиците на нови блокчейн проекти като игри или метавериги могат да включат APE в своите проекти и да участват в екосистемата на Bored Ape.
 • Притежаването на APE може да предостави на потребителите възможности (като например допълнителни airdrops или ексклузивни събития в реалния свят) като част от общността.
 • APE може да се използва като децентрализирана валута, захранвана от блокчейна на Етериум.

Токеномика на ApeCoin

Общият брой на APE токените ще бъде само 1 милиард като те ще бъдат разпределени по следния начин:

 • Общността: 62% от токените ще отидат за общността на децентрализираната автономна организация. От тях 15% отиват при притежателите на BAYC и MAYC, а останалата част ще бъде освободена като част от “екосистемния фонд” на DAO.
 • Yuga Labs: 16% от токените ще отидат директно в Yuga Labs, която е определила част от средствата да отидат благотворителната фондация на приматолога Джейн Гудол.
 • Първоначални спонсори: 14% от токените ще отидат при “спонсорите на старта”, които са определени като “компаниите и хората, които помогнаха този проект да стане реалност”, но подробностите за това кои точно са тези спонсори са оскъдни.
 • Основатели: 8% от токените ще отидат директно при четиримата основатели на Yuga Labs и BAYC.


Как да купя ApeCoin?

1. Изберете крипто борса

Съществуват множество борси за криптовалути и обмени, които варират от лесни за използване системи до сложни информационни табла за напреднали търговци.

Тъй като ApeCoin е толкова популярен, на повечето борси за криптовалути ще можете да закупите токена, но е препоръчително да се придържате към няколко от по-популярните борси като Binance, Kraken, Coinbase и др. Различните платформи се предлагат с различни такси, мерки за сигурност и могат да включват други функции, така че е добре да направите проучване, преди да се регистрирате.

2. Създайте акаунт и го потвърдете

Започнете с регистрация на профила, която е напълно безплатна на гореспоменатите платформи. За допълнителна сигурност се активира и 2FA – двуфакторна автентификация. По този начин, вие с вашето устройство сте единствените, които може да дадете достъп до акаунта.

След това се преминава през KYC процес, който представлява предоставяне на лична информация – данни от лична карта / паспорт / шофьорска книжка, доказателство за адрес (напр. банково извлечение или сметка за комунални услуги).

След приключването на тези стъпки, вие сте готови да купувате, продавате и търгувате ApeCoin (APE), както и да се възползвате от различни услуги като стейкинг.

3. Захранете сметката си

След като акаунтът ви е регистриран и потвърден е нужно да вкарате средства в сметката, за да можете да започнете да се възползвате от услугите покупка и търговия на платформата.

Основните варианти за депозит са:

 • Кредитна/дебитна карта
 • Банков депозит
 • Peer-to-peer (P2P)

Къде да купя ApeCoin?

Binance – РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА!

На Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, депозитите са абсолютно безплатни.

Таксите за теглене от платформата са както следва:

Ако сте се насочили към директно захранване на сметката, в зависимост коя фиатна валута използвате, таксите за депозит са:

 

ApeCoin Новини

ApeCoin с три нови предложения за развитието на проекта

Членовете на ApeCoin DAO започнаха процес на гласуване за различни предложения във форума за управление. Въпреки това едно конкретно предложение среща значителна съпротива.

септември 10, 2023 19:31 1 мин. четене

ApeCoin дари $1 милион за подкрепа на екосистемата Етериум

ApeCoin, токен, свързан с Bored Ape Yacht Club, направи значителен принос в размер на $1 милиона за развитието на Етериум.

април 21, 2023 9:00 2 мин. четене

Цената на този базиран на Етериум алткойн може да “избухне”

Според данни на Santiment алткойн, базиран на Етериум (ETH), който за момента не е в полезрението на повечето търговци, може би се подготвя за значителен подем.

април 9, 2023 15:00 2 мин. четене

ApeCoin: Цената спада след отключването на 7.3 милиона токена

Пускането на токена представлява 0.7% от общото предлагане, а монетите бяха оценени на приблизително $41.7 милиона. Както се очакваше, цената на токена за управление и комунални услуги BAYC рязко спадна в отговор на последното отключване. Проектът е насрочил следващото си отключване на токени за 17 март, което се очаква да бъде още по-голямо, като ще […]

февруари 17, 2023 14:02 2 мин. четене