Home

Как може да изглежда бъдещето на Nvidia през следващите 10 години

26.06.2024 20:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как може да изглежда бъдещето на Nvidia през следващите 10 години

В последно време компанията Nvidia се фокусира предимно върху AI хардуера за центрове за данни, а другите сегменти стават по-малко значими.

През първото тримесечие продажбите, свързани с центровете за данни съставляваха 87% от приходите на компанията, които се равняват на $26 милиарда, докато сегментът на игрите и персоналните компютри, включително платформите за добив на криптовалути, спадна до едва 10%.

Тази липса на диверсификация може да стане по-ясно изразена, тъй като сегментът на центровете за данни изпреварва другите бизнес области. Това прави Nvidia уязвима към потенциални забавяния в търсенето на чипове за сектора на изкуствения интелект (AI), което представлява значителен риск през следващото десетилетие.

Дори ако индустрията на генеративния изкуствен интелект достигне високите очаквания на анализаторите, съществува риск от излишък на чиповете. Центровете за данни може да се запасят с графични процесори, което ще намали необходимостта от чести обновявания и вероятно ще доведе до намаляване на цените на новите чипове и маржовете, подобно на предишните цикли при Nvidia.

Въпреки тези рискове, компанията има опит в изобретяването на нови технологии. Неочаквано преминавайки от производител на чипове за видеоигри към лидер в добива на криптовалути и генеративния изкуствен интелект, Nvidia може да открие нови пазари като технологиите за самоуправляващи се автомобили, роботиката или автоматизацията на складове, които да стимулират бъдещия ѝ растеж и да разнообразят клиентската ѝ база.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ще се спука ли балона на фондовия пазар на фона на масовите разпродажби на хедж фондовете?

Напоследък водещите компания на фондовия пазар са технологичните акции, които изстрелват индекси като S&P 500 до нови върхове.

29.06.2024 9:30 2мин. четене

Ето кои две държави задминават САЩ по приемането на крипто

През последните няколко години в сектора на криптовалутите настъпиха значителни промени, .

29.06.2024 9:00 2мин. четене

Какво ще правят американците с конфискуваните от Русия $300 милиона

През декември 2023 г. САЩ предложиха на страните от Г-7 да конфискуват руски активи на стойност $300 милиарда като мярка за отслабване на възможностите на Русия в продължаващата война срещу Украйна.

29.06.2024 7:30 1мин. четене

Японската йена достигна 38-годишно дъно срещу долара

Японската йена (JPY) достигна 38-годишно дъно, като на 28 юни се търгуваше за 0.0062 срещу щатския долар (USD).

29.06.2024 6:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.