НАЧАЛО Биткойн

Хакери възстановиха милиони в изгубени BTC от 11-годишен крипто портфейл

31.05.2024 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери възстановиха милиони в изгубени BTC от 11-годишен крипто портфейл

Екип от експерти успя да разбие паролата на крипто портфейл, съдържащ Биткойн на стойност $3 милиона, като хакна 11-годишна версия на мениджъра на пароли RoboForm.

В едно необикновено откритие експертите отключиха дигитален трезор, пълен с Биткойн на стойност $3 милиона. Пробивът? Сложна хакерска намеса в остарял мениджър на пароли.

Преди две години притежател на Биткойн, известен като „Майкъл“, се обръща към хардуерния хакер Джо Гранд за помощ за достъп до крипто портфейла си, в който имало милиони в BTC. Майкъл е съхранявал своите Биткойн токен във виртуален портфейл, защитен с двадесетсимволна парола, генерирана от RoboForm и криптирана с TrueCrypt. За съжаление, файлът се повредил и достъпът бил загубен.

Първоначално Гранд отказа, тъй като смятал, че опитът му с хардуерни устройства не е от значение за проблема със софтуерния портфейл. В крайна сметка обаче Майкъл убеждава Гранд и неговия сътрудник Бруно да се заемат с проекта.

Хакерите се върнали към версията на RoboForm от 2013 г. и открили, че неговият генератор на произволни числа (PRNG) свързва паролите с дата и час. Като настроили компютъра си на дата от 2013 г., те направили няколко опита и в крайна сметка генерирали правилната парола.

Проблемите с RoboForm, разработен от Siber Systems, бяха отстранени в актуализация от 2015 г. Въпреки това тази история подчерта рисковете за потребителите, които не актуализират своя софтуер за управление на пароли. Джо Гранд подчерта комбинацията от късмет и умения за техния успех, заявявайки:

Наистина имахме късмет, че нашите параметри и времеви период съвпаднаха, за да ни дадат успех.

Майкъл смята, че е имал късмет, че загубата на достъп до портфейла му е попречила да продаде Биткойн притежанията си твърде рано, което е позволило стойността му да се увеличи до милиони днес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.