Home

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

20.06.2024 21:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 г. досега.

Той обаче призна, че докато практическите аспекти са се променили, основните принципи на блокчейн технологията все още стоят. Водещият на Bloomberg Джо Вайзентал коментира промяната в крипто културата и как визиите за отворено управление на интернет и универсален основен доход са заменени от мемета.

Но Виталик твърди, че въпреки тази трансформация е постигнато много по отношение на основополагащи идеи. Например той спомена децентрализирани социални мрежи като Farcaster и Lens, които се стремят да подобрят дигиталната демокрация, като направят интернет платформите по-достъпни и контролирани от потребителите.

Освен това той говори за модели на финансиране като тези, съобразени с универсалния основен доход, които биха могли да осигурят равномерно разпределение на ресурсите или подкрепа за въздействащи инициативи.

Освен това Бутерин признава Zero-Proof (ZK) системите за гласуване, които подобряват поверителността и сигурността при гласуването чрез криптографски техники.

Въпреки това сред акцента на днешния пазар върху финансовите цели, основните елементи зад блокчейн – децентрализация, поверителност и иновативни модели на финансиране – продължават да стимулират технологичния прогрес.

Като цяло Бутерин настоява, че общността на криптовалутите винаги търси начини да използва блокчейн технологията за по-голямо социално и техническо благо. Отразено в този ангажимент е непоколебимо желание за изграждане на децентрализиран и приобщаващ интернет отвъд тесните икономически интереси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Китайският юан поскъпва спрямо американския долар, достигайки връх през юли

Напоследък китайският юан поскъпна спрямо щатския долар, като достигна най-високото си средно равнище за юли.

19.07.2024 17:00 1мин. четене

OKX установява MiCA център в Малта с оглед на разширяването си в Европа

OKX определи Малта за свой център за спазване на изискванията за пазарите на криптовалути (MiCA), което е в съответствие с разпоредбите на Европейския съюз.

19.07.2024 15:40 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.