Home

Nvidia отбеляза отскок, невиждан от три години

26.06.2024 15:34 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nvidia отбеляза отскок, невиждан от три години

Nvidia отбеляза забележително възстановяване във вторник, заличавайки голяма част от загубите след неотдавнашния спад.

Акциите на компанията се повишиха с 6.8% във вторник, като се превърнаха в един от най-добре представящите се участници в индекса S&P 500. Същевременно, това беше най-търгуваната акция във вторник според информация от Interactive Brokers.

Този обрат на тенденцията идва на фона на спада от 12.9% през предходните три дни на търговия, отбелязвайки значителен отскок за Nvidia, която не е виждала толкова рязко възстановяване от март 2021 г. след подобна загуба.

Освен това във вторник Morgan Stanley изтъкна стабилни показатели за търсенето на чиповете на Nvidia, като отбеляза силния интерес към H100 и очаквания ръст на H200.

Предстоящото пускане на Blackwell, който се очаква в средата на следващата година, също създаде значително вълнение.

Въпреки някои презвикателства, перспективите пред Nvidia остават благоприятни, въпреки, че акциите вече са отбелязали значителен ръст на пазарната капитализация след отчетите за първото тримесечие на 2024 година.

Първоначално обещаващите печалби от фючърсите върху акции сега намаляват. Акциите на Nvidia вероятно ще отворят с повишение от около 2%, което показва ранен оптимизъм, въпреки че цялостният напредък на пазара може да бъде ограничен.

Фючърсите върху S&P 500, които стартираха с ръст от 0.21%, се стабилизираха, докато фючърсите върху Dow Jones обърнаха лекия си ръст в спад от 0.2%. По подобен начин фючърсите върху Nasdaq 100 намалиха по-ранните си печалби до 0.2%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.