Home

Ето кои две държави задминават САЩ по приемането на крипто

29.06.2024 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои две държави задминават САЩ по приемането на крипто

През последните няколко години в сектора на криптовалутите настъпиха значителни промени, .

Правителствата, които някога критикуваха крипто пазара, сега го приемат, което води до промени в това кои държави доминират по отношение на приемането. Неотдавна данни от Triple-A подчертаха, че Обединените арабски емирства (ОАЕ) са основен играч в индустрията.

Според проучването 30.4% от населението на ОАЕ притежава криптовалута. Съобщенията обаче сочат, че ОАЕ може да забранят използването на криптовалути за разплащания, което потенциално може да повлияе на позицията им.

На 5 юни Централната банка на ОАЕ (CBUAE) разгледа проектите по програмата за финансова инфраструктура (FIT), която има за цел да подкрепи дигиталната трансформация. Адвокатът по криптовалути Ирина Хийвър смята, че новите закони могат да доведат до забрана на крипто плащанията в ОАЕ.

Виетнам се очертава като силен конкурент на ОАЕ в криптопространството. Проучването показва значително нарастване на притежанието на криптовалути във Виетнам, като 21.2% от населението, или над 21 милиона души, участват на пазара. Това е забележително, като се има предвид по-малкият размер на Виетнам в сравнение с държави като САЩ и Сингапур.

Съединените щати, въпреки че имат 53 милиона притежатели на криптовалути, се нареждат на трето място, тъй като този брой представлява само 15.6% от населението им. С неотдавнашния интерес към криптовалутата както от страна на президента Джо Байдън, така и от страна на бившия президент Доналд Тръмп, в САЩ може да се наблюдава по-нататъшен ръст на приемането.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.