НАЧАЛО Други

Руски компании използват стабилни монети, за да избягват санкциите на Запада

02.06.2024 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Руски компании използват стабилни монети, за да избягват санкциите на Запада

Две големи руски компании използват Tether (USDT) и други криптовалути за уреждане на трансгранични транзакции в Китай, тъй като санкциите се затягат.

Ръководители на две водещи дружества за търговия със суровини, произвеждащи метал в Русия, заявиха при условие за анонимност, че USDT се използва при някои от тези транзакции, когато се работи предимно с китайски клиенти и доставчици.

Санкциите, наложени на Русия след войната в Украйна, затрудниха получаването на плащания от компании за търговия със суровини, като например тези, които търгуват със стомана и дървен материал.

През април 2024 г. на Лондонската метална борса и Чикагската стокова борса беше забранено да приемат износ на метали от Русия вследствие на санкциите на Обединеното кралство и САЩ.

Освен това наскоро стана ясно, че държавната петролна компания на Венецуела също планира да увеличи използването на криптовалути след санкциите от САЩ, които влезнаха в сила на 31 май.

Дружеството вече бавно е въвело USDT като средство за продажба на своя петрол, но според съобщенията санкциите са ускорили прехода.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

18.06.2024 14:30 2 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.