Home

Как може да изглежда бъдещето на Nvidia през следващите 10 години

26.06.2024 20:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как може да изглежда бъдещето на Nvidia през следващите 10 години

В последно време компанията Nvidia се фокусира предимно върху AI хардуера за центрове за данни, а другите сегменти стават по-малко значими.

През първото тримесечие продажбите, свързани с центровете за данни съставляваха 87% от приходите на компанията, които се равняват на $26 милиарда, докато сегментът на игрите и персоналните компютри, включително платформите за добив на криптовалути, спадна до едва 10%.

Тази липса на диверсификация може да стане по-ясно изразена, тъй като сегментът на центровете за данни изпреварва другите бизнес области. Това прави Nvidia уязвима към потенциални забавяния в търсенето на чипове за сектора на изкуствения интелект (AI), което представлява значителен риск през следващото десетилетие.

Дори ако индустрията на генеративния изкуствен интелект достигне високите очаквания на анализаторите, съществува риск от излишък на чиповете. Центровете за данни може да се запасят с графични процесори, което ще намали необходимостта от чести обновявания и вероятно ще доведе до намаляване на цените на новите чипове и маржовете, подобно на предишните цикли при Nvidia.

Въпреки тези рискове, компанията има опит в изобретяването на нови технологии. Неочаквано преминавайки от производител на чипове за видеоигри към лидер в добива на криптовалути и генеративния изкуствен интелект, Nvidia може да открие нови пазари като технологиите за самоуправляващи се автомобили, роботиката или автоматизацията на складове, които да стимулират бъдещия ѝ растеж и да разнообразят клиентската ѝ база.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.