Home

ОАЕ може да наложи ограничения на крипто плащанията – ето защо

26.06.2024 20:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ОАЕ може да наложи ограничения на крипто плащанията – ето защо

На 5 юни съветът на директорите на Централната банка на ОАЕ (CBUAE) обсъди инициативи в рамките на програмата за финансова инфраструктура (FIT) на страната, насочени към стимулиране на дигиталната трансформация.

По време на заседанието бордът одобри правила за услугите за плащане с токени, за да наблюдава и лицензира стабилните монети. Тези насоки постановяват, че платежните токени в ОАЕ трябва да бъдат обезпечени с местните дирхами и не могат да бъдат свързани с други валути.

Адвокатът по криптовалути и блокчейн Ирина Хийвър информира, че тези правила на практика забраняват използването на криптовалути за плащания в ОАЕ. Според новите правила CBUAE “забранява приемането на криптовалути за стоки и услуги, освен ако те не са лицензирани дирхамови платежни токени или регистрирани чуждестранни платежни токени, нито един от които не съществува в момента“.

Според нея новите разпоредби може да не съответстват на икономическите принципи на ОАЕ и да окажат отрицателно въздействие върху притока на чуждестранни инвестиции.

Хийвър също така подчерта значителната роля на Tether (USDT) в Web3 сектора и крипто транзакциите. Тъй като ОАЕ се стремят да развиват своята дигитална икономика, тя смята, че забраната за използване на стабилни монети може да попречи на напредъка на сектора.

Освен това Хийвър изтъкна необходимостта от по-силно представителство на индустрията в ОАЕ. Тя изтъкна липсата на асоциации, подобни на швейцарската “Crypto Valley Association“, която успешно лобира срещу неблагоприятни регулации.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Китайският юан поскъпва спрямо американския долар, достигайки връх през юли

Напоследък китайският юан поскъпна спрямо щатския долар, като достигна най-високото си средно равнище за юли.

19.07.2024 17:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.