НАЧАЛО Други

БРИКС бяга от долара, САЩ налага санкции, за да го спаси, а Биткойн може да е решението на всичко

09.06.2024 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС бяга от долара, САЩ налага санкции, за да го спаси, а Биткойн може да е решението на всичко

Майк Белш, главен изпълнителен директор на попечителя на дигитални активи BitGo, очаква, че през следващите шест месеца Биткойн (BTC) може да нарасне с до 94%.

В неотдавнашно интервю за Kitco News Белше прогнозира, че до края на годината цената на Биткойн може да достигне диапазон от $125,000 до $135,000.

Белше приписва един от основните фактори за достигане на шестцифрена цена на Биткойн на значителния държавен дълг на САЩ.

Продължаващите макроикономически условия непрекъснато подкрепят тезата за Биткойн. Неконтролируемият дълг на САЩ вече не е предмет на обсъждане“, заяви той.

Белше също така посочи, че използването на щатския долар като оръжие и развитието на икономически блокове, създаващи алтернативни платежни системи, са допълнителни бичи фактори за Биткойн.

Той заяви:

В момента няма силна алтернативна глобална резервна валута. Страните от БРИКС разкъсват доминацията на долара, като увеличават транзакциите извън долара, които, макар и в момента да са в малък мащаб, се очаква да нараснат. САЩ използват санкции, за да запазят контрола си върху долара. Всеки път, когато САЩ упражняват тази власт, те дават сигнал на всеки притежател на долара, че може да е следващият. Това се видя особено ясно при санкциите срещу Русия.

Така че проблемът с дълга на САЩ, външната политика и контролът върху санкциите, както и предлагането на алтернативни платежни системи от БРИКС са фактори, които намаляват господстващото положение на долара. Това е основният наратив за съществуването на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Изключително оптимистична прогноза за цената на Биткойн от Bernstein

Bernstein прогнозира, че Биткойн (BTC) ще достигне $1 милион до 2033 г., като върхът на настоящия му цикъл ще бъде $200,000.

14.06.2024 16:30 2 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.