НАЧАЛО Други

Вълкът от Уолстрийт: 3 съвета за оцеляване в крипто зимата

14.11.2022 8:02 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Вълкът от Уолстрийт: 3 съвета за оцеляване в крипто зимата

Пазарът на криптовалути преживява един от най-дългите спадове като инвеститорите в момента се опитват да разберат дали сме достигнали ценовото дъно. На фона на продължаващата пазарна несигурност те търсят и начин как да се справят с настоящите условия в очакване на бъдещо рали.

Всъщност бившият брокер, известен като “Вълкът от Уолстрийт”, Джордан Белфорт, вече е споделял съвети за справяне с пазара във фази на висока волатилност. Нека разгледаме кои са основните съвети за навигиране в пространството по време на пазарна корекция:

Определете си времеви хоризонт за Биткойн от 3-4 години

Инвеститорът твърди, че Биткойн (BTC) е дългосрочно средство за съхранение на стойност и може да генерира възвръщаемост след поне три години. Според Белфорт Биткойн има силни основи, които го правят по-привлекателен в дългосрочен план. Белфорт твърди, че Биткойн със сигурност ще продължи да поскъпва като същевременно призна, че е сгрешил при първоначалната си прогноза за срив на актива до нулата.

“Ако вземете три, четири или петгодишен хоризонт ще бъда шокиран ако не сте направили пари, защото основните фундаменти, според мен, са наистина силни”, споделя Белфорт.

Той вярва, че потенциалът на Биткойн ще бъде реализиран, когато крипто секторът стане напълно регулиран.

Не гледайте отвъд Биткойн и Етериум

При наличието на хиляди криптовалути Белфорт смята, че фокусът на инвеститорите трябва да бъде насочен към Биткойн и Етериум (ETH) като предполага, че двата актива имат силни основи. За Биткойн Белфорт предположи, че ограниченото предлагане и нарастващата крива на приемане са два ключови катализатора, които могат да предизвикат рали.

Той отбелязва, че активът е излязъл извън рамките на измамата, заявявайки, че водещата криптовалута ще преживее сегашния спад на пазара, който той нарече “прочистване”. Според Белфорт:

Биткойн е от нещата, които ще оцелеят след това прочистване; той няма да изчезне в скоро време. Примерът с Етериум е много подобен. Това беше първата криптовалута, която всъщност имаше нещо като широки случаи на употреба по отношение на децентрализираните финанси (DeFi), за да могат хората да изграждат други технологии върху тях.

Така че имате Етериум, [който също претърпя сериозен срив, но има голям шанс актива да се завърне с гръм и трясък] в следващия бичи цикъл.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки: Биткойн (BTC) ще се срине до $10,000


Въпреки това той предупреди, че освен Биткойн и Етериум, повечето от съществуващите активи тепърва ще се доказват, но призна, че някои от тях могат да оцелеят.

Не се поддавайте на паниката

Според Белфорт, тъй като пазарът на криптовалути се бори с широко разпространен страх, инвеститорите не трябва да се поддават на паниката и да продават. Той смята, че настоящата корекция е форма на освобождаване от слабите активи. Той твърди, че в такива условия се правят пари, но инвеститорите трябва да потърсят подходящия момент, за да се включат отново.

Точно сега сте готови да изпаднете в паника и да продадете своите BTC и ETH. Никога няма да ви кажа какво да правите, но трябва да си поемете дълбоко дъх и да разсъждавате трезво по този въпрос, а не да се впускате в паниката. […] Целият свят на криптовалутите е парализиран от страх, така че означава ли това, че трябва да купувате на поразия в момента? Е, аз не твърдя това, но казвам, че ако се върнете назад в историята, това са моментите във времето, в които обикновено се правят най-много пари.

След като през 2021 г. крипто пазарът достигна върхови стойности, през 2022 г. той значително се коригира, което се дължи на няколко фактора, включително преобладаващите макроикономически условия. Въпреки че пазарът се опита да намери дъно, кризата на крипто борсата FTX ерозира печалбите след като платформата за търговия беше засегната от ликвиден срив на фона на твърденията за присвояване на клиентски средства от страна на главния изпълнителен директор Сам Банкман-Фрийд.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Предстоят още 40-50% спад за алткойните, твърди анализатор


Кризата възникна след като стана ясно, че бизнес империята на Банкман-Фрийд се състои от две големи структури – крипто борсата FTX и фирмата за търговия Alameda Research. Забележително е, че отношенията между двата субекта бяха счетени за неетично близки като се има предвид, че финансовите данни на Alameda показаха, че нейния резерв включва предимно FTT, родния токен на FTX.

Вследствие на това пазарът изтри над $150 милиарда капитал като FTT се нареди сред най-засегнатите активи. В определен момент токенът се коригира с над 80% с изтичане на около $2.5 милиарда капитал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 г. досега.

20.06.2024 21:30 1 мин. четене

Дългът на САЩ достигна поредният нов рекорд

Държавният дълг на САЩ достигна нов рекорден връх от $34.753 трилиона, като само за последния ден това число се е увеличило с над $70 милиарда и продължава да се покачва.

20.06.2024 21:00 1 мин. четене

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

20.06.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.