НАЧАЛО Биткойн

‘Вълкът от Уолстрийт’ призна, че е сгрешил за Биткойн

август 29, 2022 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
‘Вълкът от Уолстрийт’ призна, че е сгрешил за Биткойн

Джордан Белфорт, бившият финансов брокер, известен като "Вълкът от Уолстрийт", призна, че първоначалната му прогноза за зануляването на Биткойн е била погрешна.

Говорейки по време на интервю за Yahoo Finance на 27 август, Белфорт отбеляза, че позицията му от 2017 г. се е дължала на мнението, че активът е измама, като същевременно е предполагал, че Биткойн (BTC) има свойствата на измамен проект.

„По времето, когато наистина мразех криптовалутите, аз стоя зад всичко, което казах за криптовалутите през 2017 г., с изключение на едно нещо – аз сгреших за това, че Биткойн ще стигне до нула. Не се вгледах достатъчно внимателно, защото просто казах, че това е измама, защото просто изглеждаше така“, каза Белфорт.

Въздействие на крипто зимата през 2018 г.

Освен това Белфорт заяви, че след ръста на криптовалутите той е смятал, че регулаторната репресия ще тласне актива към нулата, тъй като той вероятно представлява заплаха. В същото време той обясни как крипто зимата през 2018 г. е променила мнението му.

„Когато се срина и падна до $3,000, все още беше като пазар за няколко милиарда долара. Казах си: ‘Чакай малко, когато нещата се сринат, [това се случва като при Terra (LUNA)]. Това беше първото нещо, което ме накара да започна да се вглеждам внимателно. […] Първоначалната ми теза беше суверенният риск, че САЩ просто ще кажат стига толкова, както направи Китай и точно това ме накара да бъда наистина мечи настроен към Биткойн“, добави той.

Интересното е, че бившият брокер разкри как е разбрал, че Биткойн притежава качествата на дигитално злато, което е довело до промяна на мнението му. В тази насока Белфорт, който настоява за крипто регулация, добави, че със зрелостта Биткойн вероятно ще започне да се търгува като средство за съхранение на стойност и по-малко като акция за растеж.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Над 35 милиона адреса държат поне $1 в Биткойн (BTC)


Криптовалутите ще бъдат огледало на дотком балона

На друго място Белфорт предположи, че траекторията на растеж на крипто сектора ще отрази дотком балона, при който избрани дигитални валути ще се сринат, преди да се покачат отново.

Той смята, че криптовалутите, които вероятно ще се откроят, са тези със силно управление и функционалност, като същевременно подчертава, че в дългосрочен план Биткойн и Eтериум (ETH) вероятно ще успеят.

Позицията му относно растежа на криптовалутите отразява думите на икономиста и основател на HS Dent Publishing Хари Дент. Дент смята, че крипто е „следващото голямо нещо“, но пазарът първо ще преживее срив, преди да се покачи, подобно на ръста на акциите на Amazon (NASDAQ: AMZN).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: 60% от финансовите съветници са с бичи настроения

Петото годишно проучване Bitwise/VettaFi 2023 Benchmark Survey, проведено сред над 400 финансови консултанти, установи, че тези институции остават силно ангажирани с криптовалутите въпреки спада в цените на Биткойн (BTC) и други криптовалути.

януари 27, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: „Сега е времето за натрупване“, твърди стратег на Bloomberg

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун каза, че Биткойн (BTC) вероятно ще достигне шестцифрена стойност, но кога?

януари 27, 2023 7:05 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Tesla продължавa да държи 9,720 BTC въпреки трудната 2022 г.

Производителят на електромобили Tesla продължава да държи приблизително 9,720 Биткойна (BTC), губейки $34 милиона от инвестицията си поради спада на цените към края на 2022 г.

януари 26, 2023 17:00 2 мин. четене